2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Norvegiškas cinamoninis pyragas

Po tokio gan ilgo nerašymo susikaupė tiek išbandytų, bet dar neaprašytų receptų, kad net nežinia nuo ko pradėt. Taigi pirmiausia atiduodam duoklę šiai savaitei. O šį kartą tai labai skanios, minkštos cinamoninės bandelės/pyragas primenancios vaikystę. Tada man jos buvo pačios skaniausios ir kitų aš visai nepripažinau. Ne ne ne, jokių su varškę ar su aguonom, o su džemu visų blogiausia :)


Norvegiškas cinamoninis pyragas

Tešlai:
600 g miltų (aš tikrai dėjau žymiai daugiau)
100 g cukraus
1/2 a.š. druskos
pakelis sausų mielių arba 45 g šviežių
100g sviesto
400 ml pieno
2 kiaušiniai

Įdarui:
150 g sviesto
150 g cukraus
1 1/2 a.š. cinamono

1 kiaušinis (aptepti)

Sudėti į didelį indą miltus, cukrų, druską ir mieles. Kitame inde sumaišyti ištirpdytą sviestą, pieną ir kiaušinius. Sumaišyti miltų ir pieno mišinį tarpusavyje ir palikti šiltai pakilti ~25 min.
Tešlai pakilus iš 1/3 jos dalies padaryti pyrago pagrindą. Iškočioti likusią dalį, aptepti sviesto, cukraus, cinamono mišiniu. Susukti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Dėti ant pagrindo ir leisti pakilti dar 15 min. Po to aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje 210 laipsnių temperatūroje ~ 20 min arba kol iškeps.
Receptas iš Almost Bourdain

1 komentaras:

  1. Din kanel-bun-pai ser fuktig og absolutt deilig Fluffy! Og jeg burde vite, jeg er norsk;) Her har vi Dryss sukker på toppen også - eller yr med glasur.

    AtsakytiPanaikinti