2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Blyneliai su obuoliais ir karamelizuotu cukrumi

Kas pagalvotų, kad blog'o rašymas gali būti toks komplikuotas? Netekusi vilties, kad artimiausiu metu mano kompiuteris bus atgaivintas išeitį radau universiteto skaitykloje :)

Galų gale visi žino, kad manęs niekas nesustabdys nuo maisto gaminimo. O norinčių tikrai buvo..
Šiuo atveju auksinį medalį skirčiau savo senutei orkaitei, kurios dėka mano kepiniai dažnai būna pajuodusiom apačiom, bet baltu paviršiumi.

O šie blyneliai yra vokiečių išmislas, nors panašius tikriausia daugelis yra gamine. Pilnasis pavadinimas būtų toks: "Vokiški blyneliai su obuoliais, karamelizuotu cukrumi ir cinamonu". Visas gerumas slypi degintame cukruje ir cinamono debesyje. Aš, kaip jau žinoma, esu cinamono gerbėja, todėl nepasikuklinau ir užbarsčiau negailėdama, todėl nuotraukoje blynelis atrodo kaip reikiant padegęs :D Kas be ko buvo skanūs savaitgalio pietūs.

Blyneliai su obuoliais ir karamelizuotu cukrumi

1 puodelis miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
2 obuoliai
druskos
citrinos sulčių
cinamono
cukraus
sviesto

Nulupkite obuolius ir sujaustykite plonais grėžinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų. Inde sumaišykite miltus, druską ir kep. miltelius. Pilkite vandens, kol susidarys tiršta masė. Įmaišykite kiaušinius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pilkite šaukštą tešlos. Dėkite obuolio grėžinėlius ant viršaus ir iškarto apibarstykite cukrumi. Kepkite, kol blynelio viena pusė paruduos. Apverskite ir leiskite obuoliams ir cukrui karamelizuotis. Iškepus apibarstyti cinamonu.

Receptas iš Almost Bourdain

3 komentarai:

  1. Klasika, ne kitaip: cinamonas + obuoliai. Įsivaizduoju aromatą virtuvėje, nuo pietų iki pat kito ryto... :)
    O dėl blogo rašymo, pažįstamą situaciją apturėjau, kada kompas sugedo - baisiai nervina. Nuo tų laikų dar dabar turiu užsilikusių receptų, vis neprisiruošiu sudėt. O derėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip aš mėgstu šią klasiką! Niekaip neatsibosta :)

    AtsakytiPanaikinti