2011 m. balandis 14 d., ketvirtadienis

Keksiukai su aviečių džemu


Laukiau šitos dienos. Ne, ji nebuvo apibrėžta mano kalendoriuje raudonu flomasteriu ir nerėkė apie dedlin'ą. Mintys apie tai, kad jau tuoj tuoj viskas baigsis turėjo daugiau poveikio. Atokvėpis - pačiu laiku.

Ar galit patikėt, kad jau balandžio vidurys? Įpusėjęs pavasaris? Hm?



Keksiukai su aviečių džemu

90 g sviesto
1/3 puodelio pieno
2 dideli kiaušiniai
3/4 a.š. vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio miltų
1/2 puodelio cukraus
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
aviečių džemo

Ištirpinti sviestą ir į jį įmaišyti kiaušinius, pieną, vanilę.
Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilti pieno mišinį ir maišyti tik kol viskas susimaišys. Nepermaišyti. Tešloje gali likti gumuliukų.
Į keksiukų kepimo skardą dėti keksiukų formeles ir pilti tešlos iki pusės. Dėti nedidelį šaukštelį uogienės ir dantų krapštuko pagalba išbraižyti ruoželius, taip kaip kepant marmurinį pyragą. Kepti keksiukus 18 -22 minutes 180 laipsnių temperatūroje, arba kol į keksiuko vidurį įkištas pagaliukas bus švarus.

Receptas iš Joy the Baker