2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

Plaktos grietinėlės ir aguonų pyragas


poppy seed whipped cream pound cake

Pavydžiu visiems žmonėms, kurie turi idealią tvarka namuose ir kas diena su malonumu šluoste valo dulkes ar padeda daiktus į jiems skirtas vietas. Ankščiau ir aš buvau tokia. Nors ir dabar nepernešu stalo ant, kurio yra daugiau nereikalingu nei reikalingu daiktų. Pavyzdžiui, kaip dabar ant jo guli lankelis, lietsargis, šukos, keksiukų kepimo formelės, tuščias buteliukas vandens, akiniai, fotoaparatas, tušinukas, kavamalė(!).. Siaubas ane? Blogiausia tai, kad kaip šiandien reikėjo surasti canon laidą, kurio pagalba aš sukeliu nuotraukas į kompiuterį, visi stalčiai buvo išversti aukštyn kojom kol (eureka) buvo rastas kebelis. „Ehh Karolina, kada tu pasimokysi“ mintyse pagalvoju. Bet tik tuo metu, nes kitą kartą žinau, kad ir vėl bus tas pats.



poppy seed whipped cream pound cake



Kaip tik šiuo metu man už nugaros ant stalelio guli pyragas, kurio skleidžiamas vanilės kvapas mane baigia išvaryti iš proto. Jis labai skanus, net man, nors aš nesu keksų megėja. O kvepia...mm.. kaip jau sakiau fantastiškai, tad jei norit apsimesti abejingais jam neškite į kitą kambarį, nes vanile kvepės visas kambarys, taip pat jusų plaukai ir drabužiai (gal ne drabužiai, bet plaukai tai tikrai).

Dėkoju už receptą Forellei, kurį truputi pakeičiau ir įmaišiau kelis šaukštelius aguonų, kurios čia labai tiko.



poppy seed whipped cream pound cake


Plaktos grietinėlės ir aguonų pyragas

225 g 405D tipo miltų (aš naudojau paprastus)


2 a.š. kepimo miltelių;


žiupsnelis druskos;


350 g grietinėlės;


3 dideli arba 4 maži kiaušiniai;


1-2 a.š. vanilinio cukraus arba ekstrakto;


4 a.š aguonų,


200 g cukraus.



Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki švelnių putų (neperplakti). Kiaušinius išplakti su vanilės ekstraktu ar cukrumi. Įmaišyti grietinėlę ir dar pusę minutės plakti. Plakant po truputį supilti cukrų. Įsijoti miltus, supilti aguonas ir atsargiai išplakti. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti 190 0C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.Galima valgyti vieną ar su trintomis braškėmis, vienaip ar kitaip bus labai skanu.

2011 m. birželio 10 d., penktadienis

Keptas varškės sūris su daržovėmis ir žolelėmis



„Kaip Lietuvoje orai?“ – klausia manęs draugė gyvenanti už Atlanto.

„Saulė, ir tik saulė“ – atsakau.


Tuo metu mama įkiša galvą į kambarį ir rodo pirštu į dangų, liepdama pažiūrėti į tamsius debesis. Po 5 minučių prapliumpa šiltas lietus su griaustiniu, kuris nusineša visus planus apie vakarinį pasivažinėjimą dviračiu.





Keptas varškės sūris su daržovėmis ir žolelėmis



1 varškės sūrio


druskos


čiobrelio, rozmarino, baziliko


skiltelės česnako


2 pomidorų


1 paprika


alyvuogių


aliejaus



Stambiai kubeliais supjaustyti paprikas ir pomidorus. Skardą iškloti kepimo popieriumi arba aliuminio folija. Į skardą supilti daržoves ir pjaustytas alyvuoges. Supjaustyti česnako skiltelę (truputi pasilikti sūriui įtrinti) ir berti ant daržovių. Jas pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska.

Sūrį įtrinti prieskoninėmis žolelėmis, druska ir česnaku. Dėti ant daržovių. Apipilti aliejumi ir pašauti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Bėgti iš karštos virtuvės bent 30 min. Valgyti karštą arba šiek tiek pravėsusį su daržovėmis. Skanaus!


2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Tiramisu.. time for yourself


Gal būt jau kažkas girdėjote, kad 2011 yra paskelbti Europos savanoriškos veiklos metais. Lietuvoje savanorystė vis dar nėra paplitusi taip kaip kitose Europos ar pasaulio šalyse, bet aktyvus jaunimas vis labiau įsijungia į savanorišką veiklą. Aš taip pat esu viena iš jų. Jau beveik pusę metų dirbu savanoriškai per įvairius sporto renginius, kurie yra organizuojami Lietuvoje. Šį savaitgalį taip pat teko padirbėti per Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą. „Padirbėti“ tikriausia būtų pernelyg stiprus žodis apibūdinant darbą kurį atlikome. Didžiąją laiko dalį praleidome sėdint kabinete ant kurio didelėmis raidėmis buvo užrašyta „press“ arba nešiojant tvarkaraštį pas dalyvių registratorę (liaudiškai dar žinoma kaip „išvedžiotoją“).

Organizaciniai dalykai susiję su savanoriais labai nuvylė. Nuo pat renginio pradžios iki pabaigos neturėjome jokios pertraukos papietauti, nebuvo net pasirūpinta, kad kiekvienas iš mūsų gautume po vandens buteliuką, bet svarbiausia, kad nebuvo jokios pagarbos pačiam savanoriui. Dažniausia po didesnių renginių, kuriuose reikia pradirbti visą dieną organizatoriai asmeniškai kiekvienam padėkoja ir primena, kad esame kviečiami ir kitais metais, o vakar tik vienas iš press atstovų ištarė trumpą „ačiū“, o kiti tik palinksėjo galvomis neatitraukdami žvilgsnio nuo monitoriaus ekrano.

Todėl dabar su nekantrumu laukiame Europos krepšinio čempionato, nes tai bus pirmasis toks renginys su tokia didele savanorių grupe, tokia atsakomybe, ir žmonėmis, kurie labai myli krepšinį.







Tiramisu, o tiramisu.. Tie kurie dar jo nėra valgę, galiu pasakyti shame on you. Nekalbu apie tą kur parduoda parduotuvėje. Jis nė per plauką neprilygsta šiam, o mano standartai aukšti, dar aukštesni yra žmogaus kuriam jį gaminau. Jis neturėjo priekaištų, a nei vieno. O tai reta.

Tiramisu


4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)


150 g cukraus pudros


400 g mascarpone sūrio


200 g savoiardi sausainių


150 ml stiprios kavos


50 ml brendžio


100 g juodojo šokolado drožlių.



Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius labai gerai išplakti su cukrumi iki baltumo. Atsargiai įmaišyti mascarpone, o po to kiaušinių baltymus.


Kavą sumaišyti su brendžiu. Trumpai merkti kiekvieną sausainuką į kavą iki pusės ir dėti į indo dugną. Taip padengti visą indą sausainiais, ant viršaus dėti mascarponės kremą. Po to vėl sausainius ir kremą. Palikti sustingti, bent 3 valandom šaldytuve arba pernakt. Prieš patiekiant deserto viršų pabarstyti kakava ir šokoladu.


Skanaus!




Receptas iš Lifestyle food