2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

54 mini keksiukai


„Pats tas degintis..“ - ironiškai atsakiau, kai manęs paklausė, kaip šiandienos orai.

mini cupcakes
mini cupcakes

54 mini keksiukai su aguonomis ir apelsinų džemo glaistu

100 g sviesto
175 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g natūralaus jogurto
3 v.š. aguonų
Apelsinų džemo (pašildyto)

mini cupcakes

Plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi, kol pasidaro vientisa masė. Įmuškite kiaušinius, pilkite vanilinį cukrų ir druską, išplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir aguonomis. Palaipsniui įmaišykite į sviesto masę, po to supilkite jogurtą.
Tešlą išpilstykite į keksiukų formeles ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 laipsnių apie 25 min, o jei jūsų formelės tokios mažos kaip mano užteks ir 15.
Glaistui apelsinų džemą pašildykite kol šis suskystės ir aptepkite juos keksiukus. Skanaus!

mini cupcakes




























Receptas iš Kas nutiko virtuvėje

2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Tartaletės su kokoso pieno ir šokolado kremu

coconut chocolate tart


Vakar anksti ryte prisirengę kelis sluoksnius megztinių, po vienomis kelnėmis užsidėjus kitas kelnes susiruošėme slidinėti. Nors buvome Lenkijoje, didžiąją dalį slidinėjimo entuziastų buvo lietuviai, todėl nebuvo nieko nuostabaus, kai atėjus į nuomos punktą su mumis kalbėjo maišyta lietuvių lenkų kalba. Persimovę savo įprastinę avalynę į slidinėjimo batus traukėme kalnų link. O ten žmonės atvažiavę šeimomis su net pačiais mažiausiais vienas po kito leidosi žemyn ir vėl kilo į kalną. Juos stebint atrodė viskas taip paprasta, ypač, kaip vaikas daugiausia 5 metų, leidosi puikiai valdydamas snieglentę. Mintyse pagalvojau, kad jei jau jis taip gali aš irgi ne prastesnė, o tuo labiau kaip paklausus sužinojau, kad tai jam pirmas kartas.



preparation


Padarę apšilimą ir išklausę trumpą draugo instruktažą, kaip stabdyt, valdyt ir išvengt kitokio nemalonaus susidūrimo su žeme lipome į viršūnę. Tada ir pasirodė, kad valdyti snieglente yra tikrai ne juokų darbas. Pirmas atsistojimas, baigėsi kritimu ant minkštos vietos, „bet tai juk pirmas kartas“ – pagalvojau. Kilau į viršų, leidausi ir vėl tas pats, vėl ir vėl, ir vėl.. Drauge su kitom merginom juokėmės, kad už mus vaikai geriau čiuožia ir nenuleidom rankų. Kai vienintelį kartą leidausi ir jau atrodė, kad jau šį kartą viskas gerai iš to džiaugsmo, pamiršau, kad atėjus trasos galui reikia stabdyt, nuskyniau apsauginę juostą ir sustabdžiau man tradiciniu būdu – kritimu. Atėjus vakarui, truputį sušalę, truputį sušlapę keliavome namo su planais sugrįžti dar šią žiemą, kuri, tikimės, prasitęs. O po lygiai dvejų savaičių manęs laukia Italija. Nekantrauju :)



coconut chocolate tart



Tartaletės su kokoso pieno ir šokolado kremu


Tešlai:


250 g. kvietinių miltų


125 g. tikro sviesto


80 g. cukraus pudros


1 a. šaukštelio vanilinio cukraus


1 didesnio kiaušinio


žiupsnelio druskos



Įdarui:


1 puodelio kokoso pieno


200 g vidutinio kartumo juodojo šokolado (turėtų būt skanu ir su baltuoju)


kokoso drožlių



Sviestą, cukraus pudrą bei druską išsukite iki vienalytės, kreminės konsistencijos, vėliau įmuškite kiaušinį, viską sumaišykite, palaipsniui sudėkite miltus ir vanilinį cukrų. Suminkyti vienalytę masę, įdėkite į maišelį ar suvyniokite į maistinę plėvelę bei padėkite į šaldytuvą 30-45 min.

Tešlą iškočiokite (apie 2-3 cm. storio), išpjaukite keliais milimetrais didesnį apskritimą nei kad tikroji formelė, atsargiai išklokite formelės vidų, gerai prispauskite kraštelius, subadykite šakute visą tešlos paviršių, ant tešlos dėkite kepimo popieriaus lapelį, ant jo supilkite pupeles ar žirnius, bei dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę apie 5 min. po to nuimkite kepimo popierių su pupelėmis bei dar pakepkite 10 min. kol krašteliai gražiai pagels. Iškeptus pyragėlių pagrindus palikite, kad atvėstų, o vėliau atsargiai išimkite iš formelių.


Kremui. Nedideliame indelyje ant vidutinės ugnies pakaitinkite kokoso pieną, kol jis pradės burbuliuoti. Į kokoso pieną supilkite smulkintą šokoladą ir palikite dviem minutėm. Po to atsargiai maišykite, kol kremas taps blizgus ir vientisas. Supilkite kremą į krepšelius, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Pabarstykite skrudintu kokosu (aš trumpai pakepinau keptuvėje, kol ėme ruduoti). Skanaus!



Tešlos receptas iš Neringos blogo

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Soba makaronai su brokoliais ir morkomis

soba noodles with broccoli and carrot



Nežinau, kodėl ilgą laiką mano spintelėje gulėję soba makaronai buvo vis nustumiami į tolimesnį lentynos kraštą, vietoj to, kad būtų valgomi. Bet vakar pagalvojau „Kiek galima?“ ir pagaminau. Pagaminti užtrukau daug trumpiau, nei fotografavau, max 10 minučių. Susivalgė tai pat greitai.



soba noodles with broccoli and carrot



Soba makaronai su brokoliais ir morkomis



Padažui:


1 skiltelė česnako, sutrinta


1 v.š. trinto imbiero


2 v.š sojos padažo


2 v.š. citrinos sulčių


4 a.š. sezamų aliejaus


1 a.š. skysto medaus


½ a.š. druskos*

½ a.š.čili pipiro dribsnių



Makaronams:


1 brokolio galva


1 morka


250 g soba makaronų


sezamo sėklų




* Jei jūsų sojos padažas sūrus druskos gali reikėti mažiau


Padažui viską sumaišykite dubenėlyje.


Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite ~ 2 min. Po to sudėkite pjaustytą brokolį ir šiaudeliais smulkintą morka. Virkite kol daržovės suminkštės ir makaronai išvirs. Vandenį nukoškite per sietelį, kad makaronai ir daržovės būtų kuo sausesni. Užpilkite padažu, gerai išmaišykite, pabarstykite sezamo sėklomis. Galite valgyti tiek karštą tiek šaltą. Skanaus!


Receptas iš Chatelaine

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Šokoladiniai Bounty keksiukai

IMG_7375


Kartais linksmi žmonės pas mane ateina į darbą. Dažniausiai tai būna užsieniečiai iš kurių lietuviams reikėtų mokytis mandagumo, nes jie ne tik pasisveikina, bet ir paklausia kaip sekasi ar kodėl pas mus taip šalta. Vienas iš jų pasakojo, kad dar nėra patyręs tokio šalčio, nes pas jį, gimtojoje Amerikoje, žiema būna daugiausia -2. Taip praplepėjom dešimtį minučių, kol jis išsirinko patį storiausią šaliką, palikdamas man savo senąjį.


Man nuo šalčio vis dėl to nepavyksta išsisukti, bet tada labiausia gelbėja stovėjimas prie kaistančios orkaitės ir keksiukų maišymas. Šie pagal originalų receptą buvo glaistyti, bet aš patingėjau/neturėjau kada jo gaminti.

kjjkj



Šokoladiniai Bounty keksiukai


Keksiukams:

1 puodelis miltų
1 puodelis cukraus
1/3 puodelio ir 2 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/2 puodelio pieno


1/2 puodelio karštos kavos (aš pyliau 2 a.š. tirpios kavos į tešlą)
1/4 puodelio augalinio aliejaus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 kiaušinis

Kokosinis įdaras:
2 kiaušiniai
2 šaukštai vandens
6 šaukštai cukraus pudros
1/2 šaukštelio vanilės


1 ½ puodelio kokoso drožlių



Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus kavą. Gerai išmaišykite, galiausiai supilkite kavą. Dar kartą gerai išmaišykite.
Įdarui, išplakite kiaušinius ir vandenį, kol masė suputos ir pabals. Supilkite cukraus pudrą ir vanilę. Plakite kol cukraus pudra ištirps. Sudėkite kokoso drožles ir atsargiai išmaišykite.

Supilkite keksiukų tešlą į formeles taip, kad jos užpildytų trečdalį vietos. Dėkite šaukštelį kokosinio įdaro.Kepti orkaitėje 20-23 minučių arba kol į centrą įbestas pagaliukas taps švarus.


Atvėsinkite ir skanaus!



Pataisymas: Šiandien vėl kepiau keksiukus tik naudojausi patikrintu receptu, nes aną kart tešla sukėlė įtarimų. Gavosi daug geresni, ir tešla daug tirštesnė, nei pirmojo recepto.



Receptas iš Sips and Spoonfuls