2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Kukurūzų duona su jalapeno pipirais ir karamelizuotais svogūnais

Jalapeno Cornbread with Caramelized Onions

Dar visai nesenai pirmą kartą sugalvojau nusipirkti kukurūzų kruopų, nesvarbu, kad kruopomis jau visa viena pusė spintelės apkrauta, o kai grįžtu su eiliniu maišiuku ir bandau rasti vietą, kur padėti naują indelį, tada betalpinant jį iš kitos pusės iškrenta kokoso drozlės suprantu, kad reikia ne tik jas pirkt bet ir valgyti. Pavasaris, gi įdeali proga.
Pirmasis mano bandymas buvo polenta su karamelizuotais svogūnais ir pievagrybiais. Mmm.. Kaip skanu buvo. Valgiau tada tris kart iš eilės, būčiau tikriausia ir ketvirtą kart valgius, bet kruopos baigėsi. Taigi pasipildžiau atsargas ir radau dar kelis receptus, kurie atrodė verti dėmesio.
Pirmiausia išbandžiau kukurūzų duona. Gink Die nereikėjo į ją pilt tiek cukraus. Nereikėjo.. Nes kramtant iš pradžių jauti saldumą, po to šiek tiek aštrumo, o po to netyčia iš kažkur išlenda sūrumas, bet ir tai tik vos vos. Be cukraus manau ji būtų įdeali.

Jalapeno Cornbread with Caramelized Onions

Kukurūzų duona su jalapeno pipirais ir karamelizuotais svogūnais

½ skardinės konservuotų kukurūžų (~200 g)
1 jalapeno pipiras, smulkiai pjaustytas
½ svogūno, smulkiai pjaustyto
1 puodelio kukurūzų miltų (aš naudojau permaltas kukurūzų kruopas)
¾ puodelio grietinės
½ puodelio sūrio „Cheddar“ ( aš naudojau „Maasdam“, nes tik toks šaldytuve pūpsojo)
½ puodelio miltų
¼ puodelio cukraus ( kitą kart dėčiau tik arbatinį šaukštelį, arba išvis nedėčiau)
½ puodelio pieno
6 valg. š. tirpinto sviesto
½ a.š. kepimo miltelių
½ a.š. druskos
jogurto (patiekimui)

Keptuve įkaitinkite ir dėkite 2 valg. šaukštus sviesto. Svieste ant nedidelės ugnies, pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol šie karamelizuosis, vis pamaišant (~40 min). Po to nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Inde sumaišykite kukurūzų kruopas/miltus, cukrų, druską, miltus ir kepimo miltelius.
Dideliame inde supilkite grietinę, pieną, kukurūzus, likusius 4 šaukštus sviesto. Išmaišykite. Supilkite miltų mišinį, svogūnus, pipirą ir sūrį. Viską išmaišykite ir supikite į kepimo indą pateptą sviestu. Viršų pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min arba kol paviršius parus. Patiekite su jogurtu dar karštą arba valgykite vieną.

Receptas iš Adventures in Cooking