2012 m. birželis 4 d., pirmadienis

Brownies su čili pipiru

brownies with chili pepper
Kuo toliau, tuo labiau džiaugiuosi rašydama blogą. Pradėjusi rašyti net negalvojau, kad kadanors mane kvies dalyvauti knygos pristatyme, kuriame susirenka Lietuvos grietinėlė, ar nemokamai apsilankyti Vyno dienose, bet visų smagiausi būna vakarai su kitais tinklaraštininkais.

Tokį vakarą turėjome ir aną penktadienį, kai penkiese su Beata už vairo skriejom Vilniaus link, nes ten šventėme kasmetinę tinklaraštininkų dieną . Vilnietės gal būt ir norėjo, kad lietingas oras butų sutrukdęs mums pasirodyt, nes būtent mes visus laurus ir nusinešėm. Ha, juokauju žinoma. Manau visos sutiks, kad ne varžytis rinkomės, o smagiai praleisti laiką ir gaminti. Tą mes visos mėgstame.

Tikriausia nieko nenustebinsiu, jei pasakysiu, kad viskas buvo labai skanu. Vilma, kuri gamino salotas man iš dešinės vis kvepino tai kuminu, tai figomis, o Ineta maišė brownį su kajeno pipirais. Matyt įkvėpta jų, vakar gaminau brownį su čili pipiru, o šiandien, vos gavus receptą - Vilmos salotas. Renginio akimirkas galite pamatyti čia.
brownies with chili pepper

Brownies su čili pipiru

50 g sviesto
200 g juodo šokolado
2 kiaušinių
100 g cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
75 g miltų
1 a.š. malto čili pipiro

Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti karštų garų vonelėje. Supilti cukrų ir druską, išmaišyti.
Po vieną įmušti kiaušinį, kas kart labai gerai išmaišant. Supilti vanilę, išmaišyti. Galiausiai supilti miltus ir čili miltelius.
20 cm kepimo formą išsikloti kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti masę ir kepti 180° 25 min. Neperkepkite, nes brownis taps sausas.

brownies with chili pepper