2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Pyragėliai su vyšniniu įdaru ir grietinėle


Pastaruoju metu keksiukus gaminu visom progom, nesvarbu tai gimtadienis, Kalėdos, ar šeip graži diena, bet, žinot, nieks dėl to ir nesiskundžia. O kas galėtų, kai jie tokie skanūs..
Kepdama keksiukus dar net negalvojau juos pripildyti vyšniomis, bet sukau įdėją, kas galėtų tikti, ko pati norėčiau ir prisiminiau tortą "Juodasis miškas". Tikriausia ne paslaptis, kad jis yra gaminamas iš šokoladinio biskvito, pertepamas vyšniomis ir grietinėle, todėl pagalvojau kodėl gi nepabandžius kažko panašaus. O gavosi labai puikūs, net gal truputį šventiški pyragėliai. Patys keksiukai be įdaro ir grietinėlės yra labai skanūs, gausiai šokoladiniai, purūs ir minkšti.




Pyragėliai su vyšniniu įdaru ir grietinėle

100 g saldžios grietinėlės sviesto
100 g juodo šokolado
4 v.š. kakavos miltelių (nesaldintų)
170 g cukraus
vanilės
4 vid. kiaušinių
1 a.š. kepimo miltelių
110 g miltų

150 g tirštos vyšnių uogienės

200 ml grietinėlės
1 v.š. cukraus pudros

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje ant mažos ugnies, pastoviai maišydami drauge su šokoladu. Įmaišykite kakava, cukrų ir vanilę, viską gerai išsukite. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart išmaišydami. Suberkite kepimo miltelius ir miltus.

Supilkite tešlą į kepimo formeles. Kepkite apie 25-30 min. Įsmeikite medinį pagaliuką, jei šis neaplimpa tešla, keksiukai iškepę. Atvėsinkite

Atvėsus keksiukams peiliu išskobkite nedidelę duobutę, ją pripildykite uogiene. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standumo. Papuoškite keksiukus. Galite pabarstyti viršūnėles likusiais keksiukų trupiniais.


Keksiukų receptas iš Tasty Art

2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Prisiminimai ir šokoladiniai amareto sausainiai

Atsukime laiką neblogą mėnesį atgal. Dar nepraūžus Kalėdiniam šurmuliui susipakavom daikčiukus ir išvažiavom link Romos. Nesvarbu, kad tai buvo antrasis kartais anais metais, bet girdėjau daug pasakojimų, kaip gražu ten per šventes. Ir tai tikrai nebuvo iš piršto laužtos kalbos, ten tikrai kiekvienas kampelis alsavo Kalėdų dvasia. Tiesa šį kartą Roma nebuvo mūsų vienintelė stotelė. Sustojome ir Florencijoje, nors jau buvo gana vėlus vakaras, bet pavaikščioję nusprendėm, kad dėl to ji pasirodė dar gražesnė. Venecijoje praleidome beveik visą diena, bet ji nepaliko didelio įspūdžio.

IMG_1616










Kaip ir po kiekvienos kelionės aš visada parsivežu kažką lauktuvių sau. Iš Graikijos parsivežiau alyvuogių aliejaus, kurio man užteks dar labai ilgai, iš Italijos nusigriebiau amareto likerio, kuris per plauką nebuvo išgertas. Dabar jį naudoju visur, į pyragą, pudingą, šokoladinį padažą. Šį kartą šliūkštelėjau į sausainių tešlą. Ten kuo puikiausiai jis tiko, o patys sausainiai gavosi traškūs iš išorės ir minkšti viduje, su besiliejančiu šokoladu.

Šokoladiniai amareto sausainiai

1 puodelis miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio druskos
5 šaukštai nesūdyto sviesto
7 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
2/3 puodelio cukraus
1/3puodelio rudojo cukraus
1/3 puodelio paprasto jogurto arba grietinės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio šokolado gabaliukų
2 šaukštai amareto likerio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Mažame dubenyje, šluotelė kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite šokolado gabaliukus ir atidėkite į šalį. Vidutinio dydžio puode išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite kakavos miltelius,  kartu berkite cukrų. Mišinys bus labai grūdėtas. Supilkite jogurtą, likerį ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Berkite sausus ingredientus su šokolado gabaliukais, maišykite, kol tešla bus susijungusi į vieną gabalą, bet nepermaišykite. Atšaldykite tešlą 30 minučių (arba iki 2 dienų).
Po to šaukštu dėkite tešlą ant paruošto kepimo popieriaus. Kepkite nuo 8 iki 10 minučių. Valgykite kūno temperatūros, nes tada šokolado gabaliukai maloniai tirps burnoje.



Receptas iš: Crunchy Creamy Sweet