2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Savaitgalio kepiniai

 Varškės keksas su amaretu

300 g miltų,
150 g minkšto sviesto,
4 kiaušinių,
200 g cukraus,
2 pakelių varškės (pakelis 180 g),
100 ml natūralaus jogurto,
šaukštelio cukraus su vanile,
šaukštelio kepimo miltelių,
50 ml amareto likerio,

Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (iki baltos purios masės), po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Supilkite jogurtą ir likerį, įmaišykite varškę.
Kitame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Tešlą supilkite į kekso formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~40 min.  




Kukurūzų dribsių sausainiai

1 skardinės saldinto sutirštinto pieno
250 g kukurūzų dribsnių
kokosų drožlių

Sumaišykite viską dubenyje. Skardoje ant kepimo popieriaus formuokite norimo dydžio sausainius. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 7 minutes. Atvėsus nuimkite nuo kepimo popieriaus.

2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Vafliai, tie traškieji



Kai jau manėme, kad pavasaris atėjo ir aš vis dažniau apsirengdavau savo oranžinį pavasarinį paltuką, užsidėdavau akinius nuo saulės ir šypsodavausi be priežasties viskas paikeitė..
Vėl katinai pradėjo laipioti tvoromis, o aš sėdėti susisukus į pledą.

Šie vafliai dar nuo tada, kai varėme žiemą iš kiemo. Gal reikėjo smarkiau tai daryti, bet anksčiau vaflių kepimas suveikdavo ir žiema dažniausiai negrįždavo.

  
 Traškūs vafliai

200 g. sviesto
4 kiaušinių
1 puodelio miltų
2 šaukštų grietinės
žiupsnelis druskos
nepilno puodelio cukraus
amareto likerio (nebūtina)

Sviestą išlydykite ir sumaišykite su cukrumi. Truputį atvėsinkite ir supilkite išplaktus kiaušinius. Įmaišykite miltus, druską, įdėtkite grietinės ir amaretą, viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės Įkaitinkite vaflinę ir pilkite po didelį šaukštą tešlos. Kepkite iki kol vafliai paruduos. Aš juos apvoliojau tirpintame šokolade ir kokoso drožlėse. Skanaus!


Receptas iš Baltos virtuvės

2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su Nutellos kremu

Mano mama šiandien pasakė: „tik nedėk šokoladinių keksiukų į bloggą“. Atleisk mama, taip gavosi, kad šokoladiniai keksiukai ir vėl čia. Jei kam atsibodo šokoladas, atsiprašau, bet neprižadu, kad kitas įrašas bus be jo.  Ir šeip pas mus namie saldumynų kapimas ar kalbėjimas apie kepimą yra tabu, nes aš jų, kažkaip sugebu nevalgyt, kitaip nei mano šeiminyksčiai, o pavasaris ir didėjantys pilvai nelabai derinasi. Todėl vienintelė išeitis yra kepti į darbą/pas draugę/draugams, nes jie vieninteliai apsidžiaugia pamatę mane su pyragu rankose.
O šie šokoladiniai keksiukai tikrai buvo neplanuoti, tiesiog vieną dieną draugė paklausė ar galėčiau padėti jai juos iškept. Kaip aš tokio dalyko atsisakysiu? No way. Išsirinkusios porą receptų iš sąrašo prikepėm jų tiek, kiek aš gyvenime nesu kepus.











Šokoladiniai keksiukai su Nutellos kremu

1 puodelis miltų
1 puodelis cukraus
½ puodelio kakavos
1 a.š. sodos
žiupsnelis druskos
120 g sviesto
½ puodelio grietinės
1 kiaušinis
1 a.š. vanilinio cukraus
šlakelis likerio

250 g kreminio sūrio
½ puodelio Nutellos
60 g minkšto sviesto
100 g cukraus pudros

Inde sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, sodą ir druską. Į miltų mišinį supilkite tirpintą sviestą, grietinę, kiaušinį ir vanilinį cukrų, likerį. Viską gerai išplakite. Paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol šie iškeps ~25 min. Kai keksiukai iškeps juos visiškai atvėsinkite.

Galaistui išplakite nutella, kreminį sūrį, sviestą. Kai viskas susimaišys į vientisą masę, pilkite cukraus pudrą nenustodami maišyti. Glaistu aptepkite keksiukus. 

Receptas iš Slowrrobot