2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu

 
Man Paryžius visada atrodė miestas, iškart po Romos, kurį turiu butinai aplankyti, todėl  nusipirkus pigius bilietus pradėjau ruoštis penkių dienų kelionei. Turbūt pirmą kartą taip atsakingai tam rengiuosi. Jau peržiūrėjau Anthony Bourdain keliones ir rekomendacijas, kur pietauti ar užkąsti, išklausiau  draugų rekomendacijų ką aplankyti, o ką tik greitu žingsniu praeiti.

O kol vyksta planavimas vis dar kepu keksiukus. Kas žino gal apžavėta Paryžiaus pradėsiu kepti croissantus ar baguetes.

 
Keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu

Keksiukams:
100 g. sviesto
100 g. cukraus
1 v. šaukšto karčiosios kakvos
50 g. juodojo šokolado
3 v. šaukštų pieno
1 stiklinės (200 ml.) miltų
1/2 a. šaukštelio sodos
3 v. šaukštų grietinės
2 kiaušinių
1,5 v. šaukšto brendžio

Kremui:
125 g mascarponės sūrio
250 ml grietinėlės (35% riebumo)
2 v.š. riešutų sviesto (su kaupu)
6 v.š. cukraus pudros 

Puodelyje ištirpinkite sviestą, tada sudėkite cukrų, pieną, kakavą bei šokoladą. Viską pavirkite apie 3-5 minutes.
Į dubenį suberkite persijotus milts su soda, supilkite ištirpintą masę, gerai išmaišykite, kai masė šiek tiek pravės sudėkite kiaušinio trynius, grietinę, supilkite brendį, viską išmaišykite. Atskirai iki purumo išplakite kiaušinio baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą. Supilsykite į formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę apie 10-15 min. 
Kremui ištinkite sūrį su žemės riešutų sviestu iki vientisos masės. Supilkite puse cukraus pudros ir išmaišykite. Plakite grietinėlę ko ši suputos ir po truputi pilkite cukraus pudrą. Plakite kol ši taps standi.  Atsargiai sumaišykite kreminio sūrio masę ir grietinėlę. Kremu puoškite keksiukus. 


Keksiukų receptas iš Neringos blogo