2010 m. kovo 7 d., sekmadienis

Mielinis varškės pyragas


Šis pyragas buvo gaminamas po ilgos saldumynų kepimo abstinencijos. Kiekvieną dieną buvo klausiama (net priekaištaujama) kodėl nieko nekepu, nes ankščiau nepraeidavo nė savaitė be kokio saldumyno. Kai vakar grįžau ir išrausus visus kampelius, kur galėtų būti bent menkytis šokolado gabaliukas ar užsilikęs saldainis (kaip naivu :D) nieko neradau įlindau į virtuvę ir iškepiau šį skanuolį.
O dabar apie pyragą. Aš siaubingai mėgstu mielinius kepinius! O jų kvapas... Rytais, kai einu į universitetą ir oras būna "nuostabus", o kojos būna šlapios nuo balų ir sniego, iš "Pieno baro" sklinda nosį kutenantys cinamono kvapai. Tada svajone tampa minkšta lova su murkiančiu katinu ant kojų.
O dabar tai tikrai apie pyragą :)) Šis jau ne kartą keptas ir visų mėgiamas. Vakar iš to didelio noro griebiau dar karštą, o to pasekmė, kaip visada, nudegintas gomurys. Eh.. niekada nepasimokau :) Šis varškės įdaras per naktį nesukietėja todėl labai skanu ir kitą dieną jį valgyti pusryčiams. Tešlos receptas iš čia.

Tešla:

500 g miltų,

250 g pieno,

25 g mielių,

2 tryniai,

100 g cukraus,

100 g margarino,

Žiupsnelis druskos,

Įdaras:

700 g varškės

2 kiaušiniais

1/5 vanilinio pudingo miltelių

100 g cukraus + 1 a.š. pudingui

200 ml pieno

Pirmiausia išsijojami miltai. Po to pašildomas skystis, suberiama druska, cukrus ir išmaišoma, kad ištirptų. Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės. Įmušami tryniai. Beriami miltai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti, sudedami pašildyti riebalai. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios. Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstomas miltais, uždengiamas švariu rankšluosčiu, ir pastatoma kilti. Tešlai pakilus dar kartą perminkome ir vėl paliekame kilti. Pakilusią tešlą iškočiojame ir dedame i skardą.
Į varškę sudedame kiaušinius ir cukrų, viską gerai išmaišome. Pudingui užkaičiame pieną ir dedame saukštelį cukraus. Palaukiame kol užverda ir pilame pudingo miltelius. Kaitiname kol tampa vidutiniškai tirštas, truputėli pravėsusį supilame į varškės masę. Įdarą dedame ant tešlos. Patepame kraštelius kiaušiniu ir kepame 30 min vidutinėje temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą