2010 m. gegužės 1 d., šeštadienis

Gnocchi

Pagaliau, pagaliau sutaisė mano kompiuterį.
Siaubinga, kai pagalvoji, kad esi priklausoma nuo kažkokios dėžės ir staiga jis tau rodo tik juodą ekraną, o tu mintyse kartoji "įsijunk, įsijunk..", baimindamasi, kad visi darbai, kurių tau reikės rytoj gali taip ir nepasirodyti. Va ką pagimdo mūsų technikos amžius. Pradedama melsti kompiuterio, o ne Dievo :)


Taigi gnocchi. Drąsiai galima sakyti, kad jie yra pritaikyti lietuvių pilvams, nes dažniausiai yra gaminami iš bulvių. Nieko labai sudėtingo, tik reikėjo pavargt kol išsiaiškinau, kaip tas "ausytes" padaryti :) Dar beje, pasirodo mano mociutė tokius darydavo nuo seno ir tikrai nežinojo, kad gamina kažką itališko :D

Gnocchi
5 bulvių
400 g miltų (gali būti ir mažiau)
1 kiaušinis
druskos
Išvirkite neluptas bulves. Atvėsinkite, kad būtų galima lupti. Nulupus gerai sutrinkite. Dėkite kiaušinį, druskos, miltų. Viską gerai išminkius, iškočiokite siaurą volelį, supjaustykite ir darykite "ausytes". Dėkite į verdantį vandėnį, pamaišykite, kad nesuliptų. Kai virtinukai iškylą į paviršių dar virti ~5 min.

8 komentarai:

  1. Vis ruošiuosi juos daryti, vis ruošiosi, ruošiuosi... Bet taip ir nepagaminu. Nors baisiai norisi. Ir labai jau vykusios nuotraukos, kažkaip pastebėjau tobulėjimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi šiandien šiuos virtinukus gaminau, daug darbo, bet rezultatas niekada nenuvilia :). O kokį tu padažą naudojai, tik grietinę?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žalia Varna tikrai verta išbandyti. Aš pati dažnai darau, nes kaip dauguma lietuvių labai megstu bulves :) O dėl nuotraukų, tai dievaži nebūčiau patikėjus, kad mano senukas fotoaparatas galėtų taip fotografuoti. :D

    Renata pritariu tau, kad jie šiek tiek laiko užima, bet skonis.Mmm...:)
    Kažkada bandžiau pasidaryti iš vakaro ir užsišaldyti, bet skonis buvo visai kitoks.
    O dėl padažo, tai grietinė+sviestas. Kažkada valgiau su naminiu pomidorų padažu, bet man kažkaip nekaip. Gal dėl to, kad nuo mažų dienų įprasta valgyti virtinukus su grietinės sviesto padažu. O kokį tu naudoji? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš naudojau vynuoginių pomidorų ir česnakų padažą. Vynuoginiai pomidorai tokie saldūs, puikiai derinasi, plius dar pabaigoje viską pagardinau gausiu Parmezano kiekiu... skanumėlis. Tikra tiesa, kad jų negalima šaldyti, ar tešlos ilgiau laikyti, mano per pietus pagaminta tešla, vakare gamintiems virtinukams jau buvo netokia skani kaip šviežia.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žavūs žaviausi. O gal truputį ne į temą:
    arba tamsta fotografuoja toje pačioje studijoje, kaip ir Eglė iš Žaidimų aikštelės, arba jūs abi turit po tokias lėkštes :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Greičiausia, kad lėkštės bus tos pačios :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, bet as vistiek nesupratau ,kaip jums tokie grazus gaunasi,man niekaip ;-(( Skonis puikus, aciu uz receptuka. Tik ,kaip tas aytes padaryti?

    AtsakytiPanaikinti