2010 m. birželio 10 d., ketvirtadienis

Bagels

Atėjus atostogoms, išnaujo atrandi svarbius dalykus, kuriuos buvai įpratęs daryti, kai nebuvo skubių rytų, to taip nereikalingo bėgimo. Prabundi ne nuo žadintuvo skambėjimo, o nuo durų girgždesio, kaip tau brangus žmogus kyšteli nosį pažiūrėti ar tu vis dar miegi.

Rytas prasideda nuo arbatos puodelio lauke su riestainiu apteptu trintomis šviežiomis braškėmis, šypsena, kai supranti, kad tai tobuli pusryčiai, ir net nepastebi, kaip ant tavo kelių, jaukiai susirangęs, guli mylimiausias padarėlis.


Bagels

500 g miltų
250 g šilto vandens
1 kiaušinio
15 g šviežių mielių
2 a.š druskos
1 a.š cukraus
2 a.š. aliejaus

sezamo sėklų
1 kiaušinio baltymas

Dideliame inde sumaišyti miltus ir druską. Kitame ištirpinti mieles pusėje (125 g) vandens ir įdėti cukrų. Maišyti kol mielės ištirps. Supilti mieles į miltus, kartu su aliejumi ir likusiu vandeniu. Minkyti ~ 10 min vis pabarstant stalą miltais, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą dėti į indą pateptą aliejumi, padėti šiltai ir leisti pakilti ~ 1 h.
Tešlai pakilus ją supjaustyti į 12 gabaliukų. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuoti rūtuliuką ir išspausti skylutę. Skylutė tūrėtų būti gana didėlė. Pripilti bent pusę puodo vandens ir jį užvirinti. Kai vanduo užvirs į jį sudėti riestainius ir virti ~ 20 s. iš kiekvienos pusės atsargiai pavartant. Nusausinti ant rankšluosčio. Riestainius dėti į skardą ir aptepti kiaušinio baltymu, užbarstyti sezamu, aguonomis ar jūros druska. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 min arba kol pagels.

Receptas iš Just food

6 komentarai:

  1. Na labai jau skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu :) tikras skanumėlis atrodo ir tiesiog svajonių pusryčiai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ojej pasiilgau tokių pusryčių, kai nereik niekur skubėti:) dievinu visokias bandeles, o tokias paprastutes ir dar šiltas ypač.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū mergaitės ;) Bet kurį savaitgalį galima pasilepinti tokiais pusryčiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Karolina, jos puikios! :)) Ir įžanga... tokia kvepianti atostogų rytais, tikrais rytais, kai viskas, ką tą akimirką reikia daryti - ne skubėti, ne bėgti ir ne kruopščiai planuoti, o tiesiog mėgautis. Atostogomis ir nuostabiais pusryčiais :)
    Mmmm... labai norėčiau :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš dėčiau mažiau arba išvis nedėčiau druskos, nes labai jau suru gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti