2010 m. liepos 7 d., trečiadienis

Naminė kreminė varškė


Mano filosofija - nepirk, jei gali pasidaryti pats.
Už viso to slepiasi daugybė pliusų.
Pirma - namie gaminta yra be jokiu E ar kitokių priemaišų.
Antra - visada šviežia, nes gali skanauti ką tik pagamintą, o ne studijuoti pakuotę kurioje yra kažkur užslėpta gaminimo data.
Trečia - dažniausia pigiau nei parduotuvėje pirktą.



O pasidaryti naminę kreminę varškę nėra jokio vargo. Nereikės nieko kaitinti, pilstyti ar maišyti. Tiesiog nusiperkate kokį norite kiekį kefyro ( iš 1 l kefyro išeina 200 g varškės) dedate į šaldymo kamerą ir pamirštate bent parą. Kai kefyras sušąla suvyniojate jį į storą audinį ir pakabinate virš kriauklės, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Jei paliksite šitaip per nakt ryte turėsite švelnią varškytę, kurią galėsite dėti į kepinius, tortus, ar daryti užtepą.


12 komentarų:

  1. Skaniai ir gražiai atrodo! :) Reiks ir man kada pasidaryti..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabambėsiu :) šviečiamaisiais tikslais. Varškė iš kefyro - nėra ricotta. Aš iki šiolei nesuprantu to visuotinio kreizo vadinančio iš kefyro gautą varškę/užtepą ricottos vardu. Iš kefyro gautą produktą galbūt galima vadinti švelnios varškės vardu, bet tikrai ne ricotta.

    Ricotta gaminama iš išrūgų, gaunamų pirmą kartą verdant sūrį. Ricottos pavadinimas sako, kad ji yra dar kartą virta/šildyta, o ne sušaldyta. Aišku, kai kas sakys, didelio čia daikto, bet man kažkaip atrodo, kad daiktus reikėtų vadinti tikraisiais vardais ;)

    Jei įdomu, daugiau apie ricottą galima paskaityti kad ir čia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ricotta

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rūta,ją tikrai verta pasidaryti :)

    Egle, o kaip įdomu. Ačiū, kad apšvietei, nes tikrai nežinojau. Kai radau jos receptą (jei tai galima pavadinti receptu) ji buvo įvardinama, kaip ricotta, tai taip ir užstrigo pavadinimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Karolina, tai kad nėr už ką ;) Tikiuos, nieko nesupykdžiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ricotta ar ne ricotta, bet skonis ir produktas tikrai labai geras - patikrinta, ne kartą gaminta! Super! <3

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yes yes - čia tikrai ne ricotta, bet šiaip nuostabaus skonio varškė ;) pabandyt dėti į bandelių įdarą - ji taip skaniai išsilydo ir pasidaro kaip lydytas sūrelis (pamenat, vaikystėj būdavo šokoladinė Mildutė ir riešutinė Voveraitė? ) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Egle, tikrai nėra ko pykti ;)
    Indre, neprisimenu nei Mildutės nei Voveraitės. Net mamos klausiau, ji irgi nepamena :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. O taip, šimtą ir vieną kartą išmėginta - puikus skonis ir praktiškai jokių pastangų :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Hmm na juos gamino Žemaitijos pienas, Šiauliuose. Tai Mildutę ir dabar galima rasti parduotuvėse tik labai pakitusios išvaizdos, o voveraitės ir Birutės nebėra... Bet žodžiu gėris šita varškė ir bandelėse ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tai teks pasižvalgyt parduotuvėse Mildutės :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nuostabus dalykas šita varškė, gaminta jau ne vieną kartą, o ir į pyragus ją naudoti yra superinis dalykas;)
    Dėl vienintelio norėčiau paprieštarauti... Gal ne tiek paprieštarauti, kiek padiskutuoti - nelabai norėčiau sutikti, kad joje nėra JOKIŲ E. Daug ko tikrai nėra, bet ji gaminama iš kefyro, o kefyre yra visko - net ir E. Atšaldymas kameroje tikrai nepanaikina visko nereikalingo....
    Tokia mano nuomonė, į kurią galima ir nekreipti dėmesio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kurioje vietoje normaliame kefyre tie E gali būti:)? Nereikia pirkti su priedais, paprastame kefyre tik pienas ir raugas būna :).

    AtsakytiPanaikinti