2010 m. rugsėjo 24 d., penktadienis

Salotos su garstyčių ir medaus užpilu



Žinote, aš bandžiau gyventi sveikai, kaip ir kiekvienas kažkiek paveiktas sveikos gyvensenos ir ekologiškumo mados. Vienu metu man tikrai gerai sekėsi. Lengva buvo apsukti ratą pro šokolado lentynas ar šviežių bandelių skyrelį, nematyti draugų kemšančių traškučius ir užsigeriančius coca cola.
Bėda ta, kad aš labiausiai už viską myliu saldumynus. Tuos pačius nuodėmingiausius - su daug daug šokolado ar kremo, kurie kaip velniai taip ir vilioja suvalgyti ne vieną, o po kelis iš karto. O užėjus pažiūrėt kas naujo "Saulėtoj virtuvėj" pamatai juodai baltą, šokoladinį pyragą ir jauti, tave užhipnotizuoja šokolado kerai. Tada pamiršti sąžinę ir saiką, košes ir salotas, nori to juodai balto... Grįžus į realybę nueini į virtuvę pasidaryti salotų, kad sąžinė negraužtų, o slapta nuo jos suvalgai šokolado gabaliuką :) tik vieną :)




Salotos su garstyčių ir medaus užpilu

kelių iceberg salotų lapų
4-5 saulėje džiovinti pomidorai
saujelė tarkuoto sūrio "Džiugas"
du šaukštai pakepintų migdolų plokšelių

1 a.š. skysto medaus
1,5 a.š. balsamico acto
1 a.š. su kaupu garstyčių
2 a.š. aliejaus
1 a.š. garstyčių grūdelių
žiupsnelis druskos

Salotas suplėšyti, dėti į lėkštę kartu su pjaustytais saulėję džiovintais pomidorais ir kepintomis migdolų plokštelėmis.
Užpilui į skystą medų pilti actą, dėti garstyčias ir viską gerai išmaišyti. Paragauti. Jei reikia įpilti truputį acto ar medaus. Galiausiai supilti aliejų ir garstyčių grūdelius, pagardinti druska. Užpilą pilti ant salotų. Pabarstyti tarkuotu sūriu.

6 komentarai:

  1. Su garstyčių ir medaus užpilu man visos salotos skanios:)
    O dėl saldumynų tai AŠ ESU PRIKLAUSOMA:D O dar iš artimųjų spaudimas vos ne kasdien:D "kas šiandien bus skanaus" :)
    Tad mano nuomonė yra tokia, kad saldumynai su saiku yra labai labai gerai:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Uooj jaučiu visos merginos bent kartą gyvenime bandė gyventi sveikai :D Aš, iš esmės, maitinuos labai nesveikai, bet kartais užeina "prašviesėjimo" akimirkos, kai į krepšelį keliauja ne šokoladai/pyragaičiai/ledai, o salotos, morkos ir ekologoškas bazilikas :))
    Beje, palaikau Inetą. Retkarčiais ledų porcija ar pyrago gabaliukas - labai netgi sveika. Bent jau nervams :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ineta, su mano šeima lygiai tas pats. Jei nieko nedarai pradeda burbėti ir klausinėti kodėl nieko nekepu :D
    Juliana, man ir būna tų šviesesnių akimirkų ir jei ne saldumynai tai aš valgyčiau kuo sveikiausiai, nes nemėgstu jokio riebaus ir nesveiko maisto, apart saldumynų :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ką aš matau! :)) Taip taip, Saulėta virtuvė yra blogietė, vedanti iš kelio visas ir visus, sveikai gyvent pasiryžusius :D Bet čia dar ne juokas! Didžiausias pokštas tas, kad gi aš tai irgi iš tų, sveikai gyvent besistengiančių. Nuo pirmadienio ar nuo mėnesio pirmos dienos, nesvarbu. Bet žadu sau ir stengiuosi. Na, bet niekad gyvenime nesuprasiu, kaip įmanoma atsispirti saldumynams. Man net žmonės mėsėdžiai, kurie vietoj šokolado renkas dešrą, atrodo baisingi keistuoliai, kažko nesuprantantys :))

    Bet nepaisant lieknų kūnų bumo - kas vis dar labai ant bangos - desertai yra tikras gėris. Ir tikrai visai jie nesikerta su sveikos mitybos principais, jei su saiku :) Taip sakant, nereik iš karto to juodai balto viso suvalgyti vienai - galima pavaišint kitus arba dalį rytojui pasilikt :) Ir viskas bus čiki! Sveikas kūnas, laiminga šypsena ir net džinsai to pačio dydžio! :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man Saulėta virtuvė nėra blogietė, ji tik pažadina tą miegantį (na gerai tik trumpam užsnudusį) norą saldumynų, kuriam aš neturiu valios ir saiko. Kepant sausainius aš dar išiminėdama iš skardos suvalgau bent penketą pasiteisnidama, kad šis neva per daug apdegęs, tai kokia kalba gali būti apie valią? Ir šeip tikriausia manoj galvoj atsijungia tas mastymo mygtukas, kada reikia sustot. Bėda ta, kad jei kažkam pasakau, kad aš tikrai be proto mėgstu saldumynus ir daug jų valgau, tai visi galvoja kad meluoju :D Apgaulinga ta išorė :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Įdomus receptas, neteko bandyti, bet atrodo įdomiai ir gundančiai, darysim. :)

    AtsakytiPanaikinti