2010 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Tinginių kiaušiniai kepti orkaitėje


Negalėčiau suskaičiuot ant rankos pirštų, kiek kartų visiem gyriausi, kad nesvarbu, kiek kartų būčiau išplauta lietaus, kiek kartų būčiau prapūsta vėjo, manęs nepagauna jokios ligos, gripai, kosuliai ar šaltų kojų sindromai. O šie tik palinkčiodavo galvom ir toliau šnirbždavosi savo bėgančias noseles ar kosėdavo sau į parankę.


Na ir ką po kokios geros savaitėlės, kai visi rodos išsigydė savo ligas, paradoksas! Sėdžiu aš sau tarp krūvos nosinių ir dideliu arbatos puoduku. Gydausi tai, ką pati sau prisikalbėjau.


Tingūs kiaušiniai kepti orkaitėje

6 vyšninių pomidorų
6 mažų pievagrybių
2 kiaušinių
keli gabaliukai sūrio Džiugas
prieskoninių žolelių (aš naudojau čiobrelį ir petražoles)
šlakelio pieno
druskos, pipirų

Nuplauti pomidorus ir pievagrybius. Sudėti į keramikinius indelius. Ant viršaus dėti sūrį ir žoleles. Pilti truputėli pieno. Mušti kiaušinį ir "pasodinti" virš pomidorų ir pievagrybių. Pabarstyti druska ir pipirais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

2010 m. rugsėjo 24 d., penktadienis

Salotos su garstyčių ir medaus užpilu



Žinote, aš bandžiau gyventi sveikai, kaip ir kiekvienas kažkiek paveiktas sveikos gyvensenos ir ekologiškumo mados. Vienu metu man tikrai gerai sekėsi. Lengva buvo apsukti ratą pro šokolado lentynas ar šviežių bandelių skyrelį, nematyti draugų kemšančių traškučius ir užsigeriančius coca cola.
Bėda ta, kad aš labiausiai už viską myliu saldumynus. Tuos pačius nuodėmingiausius - su daug daug šokolado ar kremo, kurie kaip velniai taip ir vilioja suvalgyti ne vieną, o po kelis iš karto. O užėjus pažiūrėt kas naujo "Saulėtoj virtuvėj" pamatai juodai baltą, šokoladinį pyragą ir jauti, tave užhipnotizuoja šokolado kerai. Tada pamiršti sąžinę ir saiką, košes ir salotas, nori to juodai balto... Grįžus į realybę nueini į virtuvę pasidaryti salotų, kad sąžinė negraužtų, o slapta nuo jos suvalgai šokolado gabaliuką :) tik vieną :)




Salotos su garstyčių ir medaus užpilu

kelių iceberg salotų lapų
4-5 saulėje džiovinti pomidorai
saujelė tarkuoto sūrio "Džiugas"
du šaukštai pakepintų migdolų plokšelių

1 a.š. skysto medaus
1,5 a.š. balsamico acto
1 a.š. su kaupu garstyčių
2 a.š. aliejaus
1 a.š. garstyčių grūdelių
žiupsnelis druskos

Salotas suplėšyti, dėti į lėkštę kartu su pjaustytais saulėję džiovintais pomidorais ir kepintomis migdolų plokštelėmis.
Užpilui į skystą medų pilti actą, dėti garstyčias ir viską gerai išmaišyti. Paragauti. Jei reikia įpilti truputį acto ar medaus. Galiausiai supilti aliejų ir garstyčių grūdelius, pagardinti druska. Užpilą pilti ant salotų. Pabarstyti tarkuotu sūriu.

2010 m. rugsėjo 13 d., pirmadienis

Naminė latte kava


...arba bandymas pasidaryti kažką artimo į latte.
Šiandien trumpai.
Bėgam mėgautis paskutine saulę.
Jaukaus vakaro ;)




Latte kava

1/4 puodelio stiprios kavos
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 puodelio pieno

Stikliniame inde sumaišyti pieną ir cukrų. Stipriai suplakti. Pakaitinti trumpai mikrobangų krosnelėje. Vėl gerai sukratyti ir pakaitinti. Kartoti kol pienas smarkiai suputos ir taps karštas. Įmaišyti vanilę ir pilti pieną ant jau paruoštos stiprios kavos.

~English version~

Coffee latte

1 cup milk
1 tablespoon sugar
1 tablespoon vanilla extract
1 cup strong coffee

In a glass jar combine milk and sugar. Shake until slightly foamy, and microwave for one minute. Shake again, and microwave again. Repeat until foamy and hot. Add vanilla extract. Pour milk on prepared coffe.



Pagaminta pagal vanilla & lace

2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Orkaitėje kepti traškūs cukinijų kroketai




Gėda pelėda man. Aš nesu baisiai užsiėmusi moteris. Tikrai ne. O mano tvarkaraštyje net švilpauja vėjai beveik nuo pat pirmadienio iki trečiadienio. Kas galėjo pamanyti. Na tikrai netyčia taip gavosi, nes nemėgstu aš tinginiauti ar užsiimti bala žino kuom, todėl sakau, kad jei nerasiu kaip užpildyti tą tarpą teks nusišauti su durų rankena. Kažkam tai gali atrodyti maža problema, bet man tai problema! Didelė! Žinoma gal kažkam lengva rasti kažkokia tai papildomą veiklą, bet tik ne man. Aš nenoriu stūmt laiko veltui, noriu, kad tas laikas būtų kokybiškas, naudingas ir kitoks -ingas. Noriu jaust, kad tai man ir mano.




Velnias, tikrai nenorėjau rašyt apie tai šį kartą, po beveik dviejų savaičių tylėjimo ir dar sakyt, kad turiu krūvas laiko, o įrašo kaip nėr taip nėr. Bet šią savaitę tik apie tai kalbu ir tuo gyvenu. Sorry. Meluoju. Rėkavimas ir džiaugsmo šokiai pub'e tarp kitų rėksnių - krepšinio sirgalių tapo mano gyvenimu šią savaitę.



Šitas kiekis yra pritaikytas vienam nedaug valgančiam žmogui, kuris nemėgsta dalintis.
Valgiau su bešamelio padažu, kuris man labai tiko ir patiko. Valgyti šiltus, nes tada jie patys skaniausi. Skonis man labai patiko, mamai labai nepatiko. Nepatartina bandyti pavalgydinti užkietėjusį mėsos valgytoja. Miltų ir džiuvėsėlių kiekis apytikslis, gali prireikti daugiau,o žoleles galite dėti kokias tik norite, aš naudojau čiobrelį, nes tokį turėjau žaliuojantį ant palangės.

Orkaitėje kepti traškūs cukinijų kroketai

1 nedidelė cukinija
3 šaukštai miltų
3 šaukštai džiūvėsėlių
2 kiaušiniai
žolelių

Cukiniją supjaustyti apie 1 cm storio griežinėliais. Truputį paplakti kiaušinius, bet tik tiek, kad susimaišytų trynys ir baltymas. Sumaišyti miltus su žolelėmis. Cukinijos griežinėlį dėti į kiaušino plakinį, po to į miltus, į plakinį, į džiūvėsėlius, į plakinį ir į džiūvėsėlius. Dėti į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti aukštoje temperatūroje kol gražiai parus viena pusė, tada apversti ir kepti kitą pusę. Valgyti su mėgstamu padažu.

~English version~

Oven baked crispy zucchini croquettes

1 zucchini
2 egss
3 tablespoons all purpose flour
3 tablespoons breadcrumbs
herbs to taste

Wash and dry zucchini. Cut zucchini into 1 cm slices. Roll them into the beaten eggs, then into flour mixed with herbs, then into the eggs and into the breadcrumbs and once more to eggs and breadcrumbs. Place them on the baking sheet covered with baking paper. Bake in the preheated oven each side until surfaces crack and golden.