2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

Plaktos grietinėlės ir aguonų pyragas


poppy seed whipped cream pound cake

Pavydžiu visiems žmonėms, kurie turi idealią tvarka namuose ir kas diena su malonumu šluoste valo dulkes ar padeda daiktus į jiems skirtas vietas. Ankščiau ir aš buvau tokia. Nors ir dabar nepernešu stalo ant, kurio yra daugiau nereikalingu nei reikalingu daiktų. Pavyzdžiui, kaip dabar ant jo guli lankelis, lietsargis, šukos, keksiukų kepimo formelės, tuščias buteliukas vandens, akiniai, fotoaparatas, tušinukas, kavamalė(!).. Siaubas ane? Blogiausia tai, kad kaip šiandien reikėjo surasti canon laidą, kurio pagalba aš sukeliu nuotraukas į kompiuterį, visi stalčiai buvo išversti aukštyn kojom kol (eureka) buvo rastas kebelis. „Ehh Karolina, kada tu pasimokysi“ mintyse pagalvoju. Bet tik tuo metu, nes kitą kartą žinau, kad ir vėl bus tas pats.



poppy seed whipped cream pound cake



Kaip tik šiuo metu man už nugaros ant stalelio guli pyragas, kurio skleidžiamas vanilės kvapas mane baigia išvaryti iš proto. Jis labai skanus, net man, nors aš nesu keksų megėja. O kvepia...mm.. kaip jau sakiau fantastiškai, tad jei norit apsimesti abejingais jam neškite į kitą kambarį, nes vanile kvepės visas kambarys, taip pat jusų plaukai ir drabužiai (gal ne drabužiai, bet plaukai tai tikrai).

Dėkoju už receptą Forellei, kurį truputi pakeičiau ir įmaišiau kelis šaukštelius aguonų, kurios čia labai tiko.



poppy seed whipped cream pound cake


Plaktos grietinėlės ir aguonų pyragas

225 g 405D tipo miltų (aš naudojau paprastus)


2 a.š. kepimo miltelių;


žiupsnelis druskos;


350 g grietinėlės;


3 dideli arba 4 maži kiaušiniai;


1-2 a.š. vanilinio cukraus arba ekstrakto;


4 a.š aguonų,


200 g cukraus.



Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki švelnių putų (neperplakti). Kiaušinius išplakti su vanilės ekstraktu ar cukrumi. Įmaišyti grietinėlę ir dar pusę minutės plakti. Plakant po truputį supilti cukrų. Įsijoti miltus, supilti aguonas ir atsargiai išplakti. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti 190 0C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.Galima valgyti vieną ar su trintomis braškėmis, vienaip ar kitaip bus labai skanu.

13 komentarų:

  1. Oho kaip greitai išbandytas ir dar pagardintas aguonomis! Nuostabu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reikėjo kažkur tą grietinėlę sunaudoti :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai daili pyrago forma :) Grožis.
    Ir nuotraukos. Tobulėji :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai labai gražios nuotraukos ir labai skaniai atrodantis pyragas! :)
    Oj, dėl tvarkelės aš tave dabar suprantu - paskutiniu metu irgi taip apsikuičiau, kad šiandien taip ir neradau foto aparato baterijų :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai gražus pyragas ir nuotraukos :) O pas mane kaip tik nieko skanaus namie nėra... :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Forma tai tikrai labai daili:)) Gaila, kad virtuvėje mažai laiko bepraleidžiu... Laukiu kol mokslai pasibaigs, o tada jau gal daugiau visko išbandysiu:)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Egle, Viktorija, ačiū, malonu girdėti :)
    Rūta, pas mane kiti foto priedai tvarkingai sudėti, bet va laidas, tai vis kažkur pradingsta :D
    Ineta, žinau, kad dabar medikams pats mokslų įkarštis, o aš jau senai vasaroju :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viliojuosi ir aš su šiuo pyragu, labai dailus pas Tave :) ir taip skaniai atrodo...noriu, kai tik turėsiu grietinėlės ir aš jį išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skaniai atrodo pyragas, susigundžiau iškepti. Tik orkaitėje jis man gražiai iškilo, o po to susmego. Įdomu, dėl ko? Kažką ne taip padariau :(

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jurgita, man jis irgi sukrito, galvojau gal per greit iš orkaitės ištraukiau, bet kiek skaičiau atsiliepimų apie jį tai beveik visi su šita problema susiduria..

    AtsakytiPanaikinti