2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

Ratatouille sriuba

young tomatoes

Taip va pas mus auga pomidorai. Šie dar maži, nors fotografuoti atrodo visai nesenai, bet dvi savaitės daro savo. Išėjus į darbą vienas būna bepradedantis rausti, o grįžusi randi jau net kelias geltonuojančias poras pomidorų.

Prieš kelias dienas rūsyje kažko ieškodama radau nesenai pirktą kompiuterio klaviatūrą ir nustebau, kodėl mes naudojamės senąją, o ne šita. Nedidelė bėda, kad tik z raidė kažkaip keistai atšokus nuo pagrindo, bet tikrai, kiek kartų per dieną man reikia panaudoti tą z raidę? Nekalbu jei tu esi Zenonas iš Zapyškių. Tai va. Patenkinta sau prijungiau ją prie kompo, o kai reikėjo pradėti rašyti, tai ne tik kad neveikė z raidė, bet prie kompanijos prisijungė kartais nenorinčios veikti m ir s. Ir štai jau turime minią. Minią kurios dėka šį įrašą rašiau dvigubai ilgiau, o pomidorai vis tapdavo "poidorais".

Tomato, eggplant and zucchini soup

Ratatouille sriuba gimė verdant troškinį, nes reikėjo sunaudoti daržoves, kurias jau senai buvau pirkusi būtent ratatouillei daryti. O mano skrandis visai nenorėjo troškinio, todėl viskas buvo sutrinta, pagardinta grietinėle ir petražolėmis. Gavosi puiki sriuba.

Tomato, eggplant and zucchini soup

Ratatouille sriuba


3 česnako skiltelės


1 cukinija


1 baklažanas


2 paprikos


1 skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų


aliejaus


3 lauro lapeliai


1 1/2 puodelio sultinio


1 a.š. čiobrelio ir rozmarino


druskos, pipirų



Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Tuo metu sukapokite česnako skilteles ir apkepkite kartu su svogūnais. Kai svogūnai gražiai apkeps supilkite juos į puodą, kuriame virsite sriubą. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai įkaitinkite aliejų ir supilkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir nuolat maišant apkepkite. Kai apkeps supilkite į puodą prie svogūnų. Taip pat apkepkite kubeliais smulkintą baklažaną ir papriką. Sukrėskite viską į puodą, po to supilkite sultinį, konservuotus pomidorus, prieskonines žoleles ir druską. Viską užvirkite ir virkite, kol daržovės suminkštės. Puodą nukelkite nuo ugnies, išimkite lauro lapelius ir sutrinkite trintuvu. Jei sriuba atrodys per tiršta įpilkite dar sultinio. Patiekite dar karšta su kapotomis petražolėmis ir grietinėle. Skanaus!


tomato, eggplant and zucchini soup

Receptas iš Simply recipes

12 komentarų:

  1. Kaip smagu paganyt akis į tokias gražias nuotraukas... ir kaip dabar tokios sriubytės norėčiau..:)) Niam:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Ineta, man ir tokios sriubos labai prie širdies :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip gerai atrodo sriubyte! mielai suvalgyciau dubeneli! :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. sriuba, kurios tikrai neatsisakyčiau! atrodo, kad visko jai ir turiu šiuo metu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neringa, Oditele, Asta, taip taip verta dėmesio ji :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Karolina, koks nuotraukų gražumas... labai labai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Štai tokios sriubytės receptuko ir ieškoju...truputį dar pafantazuosiu virdama ir pasidalinsiu patirtim.Dėkui:)
    Cosmopolitan cat

    AtsakytiPanaikinti