2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Obuoliai, obuoliai, pyragai ir desertai

Baked apple in pastry



Mano „fotostudija“ buvo nusiaubta vyrų su grąžtais ir plaktukais, kurie sunaikino buvusių šeiminikų palikimą. Sienos su kelių spalvų tapetais buvo nuluptos ir išdažytos purpurine spalva, prie kurios dar akys sunkiai pripranta, lubos, kurios buvo išmargintos senovinėmis gėlėmis buvo nukrapštytos ir išlygintos. Dabar jaučiuosi, kaip namuose, nes ten viskas taip tvarkinga ir sava.



Baked apple in pastry



Taigi per tą laiką mano nedidelę receptų knygų kolekcija papildė dar dvi knygos. Vienai negalėjau atsispirti, kai pamačiau su kokią nuolaidą ją parduoda, taip spontaniškai ji ir buvo nusipirkta ir pamiršta pervertus kelis kartus. Eilinį kartą įsitikinau, kad Džeimis Oliveris ir jo receptai ne man.

Kita knyga kur kas artimesnė mano skoniui. Tai Heidi Swanson „Super Natural Every Day“. Tikriausia vienintėlė knyga iš kurios tiek daug gaminu ir tiek vartau, planuodama kas rytojaus pietums. Sveika, skanu, paprasta ir ingridientai kiekvienam žmogui prieinami.



Four ingredient apple cake



Obuoliai pas mus okupavo kiemą, nespėjam nei valgyti nei rinkti, nors obuolius mėgstam kaip išprotėję, todėl obuolių pyragas jau buvo kepamas kelis kartus ir visada tas pats, paprasčiausias ir lengviausias.Tik keturi ingridientai ir beveik po valandos, kada uzsimanei „kažko saldaus“ jau galesi jo skanauti. O jei liko trapios tešlos nuo kepto pyrago į ja gali įsukti cielą obuolį, iškepti ir patiekti su ledais.



Keturių ingridientų obuolių pyragas


5 dideli obuoliai (galima ir daugiau)


4 kiaušiniai


1 stiklinė (200 g) cukraus


1 stiklinė (150 g) miltų


Obuolius nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.


Į indą supilti cukrų, miltus ir įmušti kiaušinius. Elektriniu plaktuvu viską plakti apie 5 minutes, kol nebesijaus cukraus kristalėlių ir tešla bus puri. Supilti į 20 cm kepimo formą ištepta sviestu arba išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus sudėti obuolius ir kepti 45 min. Patikrinti ar pyragas iškepęs galite mediniu pagaliuku įsmeigus į pyrago vidurį ir jei šis bus sausas galite drąsiai traukti iš orkaitės.



Obuoliai tešloje



6 nedideli obuoliai


2 puodeliai miltų;


žiupsnelis druskos;


100 g cukraus;


120 g sviesto;


½ puodelio vandens (gali reikėti ir daugiau)


1 kiaušinio trynio


Cinamono ir rudo cukraus apibarstyti


Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir tešlą gerai išminkyti. Ir įdėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.


Atšaldytą tešlą padalinti į šešias dalis, kiekvieną iškočioti, dėti obuolį ir apgaubti tešla. Obuolius papuošti iš tešlos išpjaustytais lapeliais, patepti kiaušinio tryniu ir apibarstyti cinamonu bei cukrumi. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Valgyti vienus arba patiekti su ledais.

6 komentarai:

  1. Gražuoliškos nuotraukos labai labai:) abu receptai bus išbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabios nuotraukos.
    Norčiau tų obuoliukų tešloje, bet taip tingiu peckintis su tešla... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ineta, šis pyragas pas mus kepamas bene dažniausiai, o obuoliai tešloje irgi labai patiko :)
    Kotryna, ačiū :) man tai buvo likę tešlos nuo pyrago, tai kuo puikiausiai tiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuotraukos užburiančios. Labai kvepia... cinamonu. Ir obuoliais, aišku, ir skaniais obuolių pyragais prie arbatos puodelio :) neatsigrožiu... :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, ta tešla apsukta apie obuolį tikrai primena tą trapų sausainį su cinamonu :) Mmm.. Skanūs prisiminimai liko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuostabūs obuoliai nuostabiose nuotraukose!

    AtsakytiPanaikinti