2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Vaniliniai ledai su sausainių gabaliukais ir juodųjų serbentų uogiene

Ice cream with blackcurrant jam and biscuit bits



Nuo praėjusios savaitės manyje įsijungė bumbėjimo rėžimas pačiu aukščiausiu lygiu. Erzino viskas, nuo blogo oro iki betikslių kitų žmonių pliurpalų apie nieką. Darbe kiekvienas žmogus mintyse buvo pažymėtas taikinio ženklu ir neduok Die kažką kvailo paklaus ar pasakys..

Net bendradarbė sakė, kad per daug bumbu. Žinau, žinau, man tik reikia truputėlį poilsio, daug saulės ir ramios dienos su knyga ir ledais.



O ledai gavosi nuos-ta-būssss!

Vaniliniai ledai + sausainių gabaliukai + juodųjų serbentų uogienė.


Aš savęs nenustoju stebinti, maisto (t.y. saldumynų) valgymo prasme. Dar niekada nesu suvalgiusi tokio kiekio ledų vienu metu, bet jie buvo tokie skanūs. Negalėjau susilaikyti.




cookies

Ice cream with blackcurrant jam and biscuit bits

Vaniliniai ledai su sausainių gabaliukais ir juodųjų serbentų uogiene



1000 ml vanilinių ledų


100 gr mėgstamų sausainių ( aš naudojau „Naminius“)

4 v.š. juodųjų serbentų uogienės



Vanilinius ledus išimti į indą ir palikti trumpam kad suminkštėtų. Tuo metu mažais gabaliukais sulaužyti sausainius. Sausainius sumaišyti su minkštais ledais. Į indą, kuriame ledai bus šaldomi dėti pusę ledų, o ant viršaus uogienės, po to likusius ledus ir dar uogienės. Aš visą uogienę sudėjau į vidurinį sluoksnį ir pagaliuku išmaišiau. Ledus dėti į šaldymo kamerą, kol sustings. Skanaus!

5 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo:) Aš irgi darau panašiai, tik dedu savo mėgstamus šokoladinius sausainius:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reikės ir man su šokoladiniais pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ech, būna dienų lyg tyčia. Ir būna savaičių lyg tyčia.. Gerai, kad viskas baigiasi viena dieną :) Pavyzdžiui, pakabinus šaukštą tokių nuostabiai gražių ledų, mm...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jergau jergau. Vis atsiverčiu, žvilgteriu į tavo ledus, į savo tuščią šaldiklį, atsidūstu. Nieko, šią savaitę Vienam Prekybtinkly nuolaidos visiems ledams - užsipirksiu ir kad jau gaminsiu!

    Ir šiaip, labai gudri idėja labai paprastiems labai greitiems hoummeid ledams. Taip paprasta, taip elementaru, bet.. Taip genialu, kad niekad pati nebūčiau to sugalvojusi - na, pirktinių ledų paminkštinti ir įmaišyti visokių kreizi dalykų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, vienaip ar kitaip aš tai užbaigsiu :D
    Jule, aš ir sakiau tą patį darysiu, prisipirksiu, o tada ledų apsivagymo dienos bus :D

    AtsakytiPanaikinti