2011 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Cinamoninės bandelės

Cinamon buns


Ar yra kas nors geresnio, kaip ką tik iš orkaitės ištrauktas ir tik vos vos atvėsusias bandeles su arbata pietums? Man ne. Bandelės mano vienos didžiausių silpnybių, bet jas perku labai retai, o jei perku, tai tik kepyklėlėje prie tėčio darbo, nes ten jos visada būna šiltos ir tik retais atvejais užsilieka seniau keptų. Šį kartą kepiau pačias paprasčiausias, nors iš pradžių buvo kilusi mintis daryti su riešutais ir razinomis, bet razinų pakelis taip ir liko nepraplėštas. Gal kitą kartą.


Receptas copy/paste iš Saulėtos virtuvės, nes tiksliau ir aiškiau turbūt neįmanoma visko aprašyti :)



Cinamon buns



Cinamoninės bandelės



6,5 valg.š. (140 g) cukraus


1 arb.š. druskos


5,5 valg.š. (80 g) nesūdyto sviesto


1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas


1 arb.š. tarkuotos citrinos žievelės


490 g miltų


2 arb.š. sausų mielių


270-300 ml pieno, kambario temperatūros


120 ml cinamoninio cukraus (sumaišyti 6,5 valg.š. cukraus + 1,5 arb.š. malto cinamono)


razinų/riešutų



Mediniu šaukštu ištrinti sviestą su cukrumi ir druska iki purumo, tuomet įmaišyti lengvai išplaktą kiaušinį ir citrinos žievelę. Išmaišyti iki vientisos masės.


Į gautą masę įmaišyti su sausomis mielėmis sumaišytus ir persijotus miltus, supilti kambario temperatūros pieną ir išmaišyti ranka, kol tešla sušoks į kamuoliuką. Minkyti apie 12 – 15 min. – kol tešla taps lengvai minkoma ir elastinga, bet nekibs prie rankų. Jei trūksta miltų ir tešla yra per skysta, galima įdėti vieną kitą šaukštą miltų, tačiau svarbu nepadauginti – nes tuomet bandelės bus kietos ir visai nepurios. Miltų įbėrus per daug, minkant galima įpilti truputį vandens tešlai suskystinti.


Išminkius, tešlą dėti į aliejumi išteptą didelį dubenį. Uždengti jį maistine plėvele ar virtuviniu rankšluostėliu, kad nedžiūtų ir padėti šiltai, kad tešla kiltų.


Kai tešla padidės dvigubai, plonu aliejaus sluoksniu patepti paviršių, ant kurio bus kočiojama tešlą, kočėlą truputį pabarstyti miltais, kad tešla nekibtų (tešlos antrą kartą neminkyti!) ir iškočioti 2 cm storio ir 45 x 22,5 cm stačiakampį. Tešlos nereikia kočioti labai plonai, nes dėl to iškepęs pyragas bus kietas. Tešlos kvadratą apibarstyti cinamono ir cukraus mišiniu, galima pabarstyti razinomis arba riešutais, arba abiejais.


Tešlą atsargiai susukti į ritinį, labai nespaudžiant. Supjaustyti 3,5 cm storio gabalėliais (turėtų gautis apie 8-12 ritinėlių) ir išdėlioti aliejumi išteptoje ir kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje paliekant tarpus, nes kepdama tešla nemenkai išsiplės. Suvyniotus ritinėlius aptepti lengvai išplaktu kiaušinio tryniu, tuomet iškepusios bandelės bus minkštos.


Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C temperatūros, apie 30 minučių arba ilgiau, kol bandelės gražiai pagels.

8 komentarai:

  1. Skaniai atrodo:) bet kodėl jos tokios baltos?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes mano orkaitė nekepa iš viršaus, todėl bandelių apačia net labai paskrudus, o viršus baltas..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip skaniai atrodo! O mano pilvas kaip tik gurgia ir nori ko nors skanaus... :) Gerai, kad vakar bananų duoną kepiau ir dar šiek tiek liko. Einu valgyti :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš ir norėjau bananų duona kept su graikiškais riešutais ir klevų sirupu, bet bandelės nugalėjo :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aaaa:) jos vis tiek skaniai laaabai atrodo..:) labai negerai prieš miegą tokių prisižiūrėt skonių:D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Karolina, kokios gražios nuotraukos! Nors ir atrodo bandelės išbalusios truputį, bet vis tiek labai skaniai, labai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ką tik ištraukiau iš orkaitės šias bandeles. Atrodo nuostabiai!
    O kaip kvepia!
    Ačiū už receptą, Karolina!

    AtsakytiPanaikinti
  8. O, kaip smagu, kad pavyko! :) Man išvis bandelių kvapas kažkokia magija :)

    AtsakytiPanaikinti