Sėkmingo kakavos gėrimo technologija yra paprasta kaip du kart du. Būtina pakaitinti kakavą su vandeniu, o ne užpilti šiam vos užvirus, nes tuomet gersite kakavos miltelius su vandeniu, o ne sodrų kakavos gėrimą. Antra, būtina naudoti labai tamsią kokybišką kakavą, jei naudosi tirpią saldintą kakavą tai ir gausi kažką kakavinio. Jei nori superinio gėrimo būtinai dar įmesk mėgstamų prieskonių, tinka nuo tokių tradicinių, kaip cinamono lazdelė iki čili pipiro, jei norisi aštriau. Deja nuvilsiu studentus, bet bulvių prieskoniai čia tikrai netiks.Tikrai! :))
Kakava
puodelis pieno
šlakelis vandens
2 šaukšteliai kakavos
1 cinamono lazdelė
4 ankštys kardamono
6 gvazdikėliai
truputis aitriosios paprikos ankšties
Vandenyje užverdame prieskonius ir kakava, viską kelias minutes paverdame, kad vanduo prisigertų aromatų. Tuomet supilame pieną ir beveik leidžiame užvirti. Cukraus dedame pagal kiekvieno poreikius. Užbarstome šokolado drožlėmis. Geriame kol neatšalo.
Nežinojau, ačiū :D šaktasis sezonas juk artėja.
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad priminei, reiks lietingais rudens vakarais išsivirti. O ten puodelyje ar ne balkono rėmas atsispindi? Labai įdomiai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiPritariu mergaitėms, ir gražiai atrodo ir tikrai reikės išsivirti! ;)
AtsakytiPanaikintiMmm... Užsinorėjau kakavos :) Labai smagi antra nuotrauka! :)
AtsakytiPanaikintiMaisto Diletante, aš net to šaltojo sezono nelaukiu, nes man jis jau dabar šaltasis :D
AtsakytiPanaikintiRennie, ten rėmas, bet laiptų. Tiesa tokius pat ir balkone turim :D
Mindaugai, manau, kad aš jau ryt jos į mokslus nešiuosi kolegas vaišint :)
Viktorija, galvojau, kad tik man vienai ji faina bus :D Dėkuj ;)
Tikrai, antra nuotrauka labai įdomi
AtsakytiPanaikintiKakava, tai yra tas gėrimas be kurio neįsivaizduoju savo rytų ir rudenio vėsių vakarų :) Įkvėpei bėgti į virtuvę ir išsivirti dar vieną puodelį :)
AtsakytiPanaikintiAsta, ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSima, tikriausia aš ir bėgsiu jos virtis vėl :)
Reiks išmėgint kai mažoji užmigs :) dar privengiam šokolado jai :)
AtsakytiPanaikintiKiek yra "šlakelis vandens" ? :)
AtsakytiPanaikintiVioleta, skanaus jei bandysi :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, turbūt ~3 šaukštus vandens pyliau. Turi būti ne per daug skysta.
Skamba labai jaukiai :)
AtsakytiPanaikintiSveikute , gal gali parekomenduoti kokybiska kakava, kuria galima butu parduotuveje atrasti?
AtsakytiPanaikinti