2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Brokolio ir fetos sūrio pyragas

broccoli and feta cheese tart

Kaip gyvenime mini bardakėlis tai jis dažniausia negali būti vienas, nes juk vienam liūdna. Tada jis pasiima drauge nesibaigiancią krūvą mokslų ir tinginystę. Bet šeip gyvenu gerai :)
Šitą pyragą tikriausia atpažįstate, jei matėte musų naujausią kulinarinio žurnalo numerį. Man jo teko ragauti dar prieš žurnalo pasirodymą, kai drauge su Indre ir Skirmante jį fotografavom. Tad jis tikrai skanus. Tik aš dariau ne mini krepšelius, o didelį pyragą, todėl pagrindui tešlos truputėli pritruko, nes mano forma buvo kur kas didesnė.

broccoli and feta cheese tart

Brokolio ir fetos sūrio pyragas

Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
80g sviesto + šiek tiek formelėms patepti
0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. druskos
1 arb. š. Provanso žolelių mišinio
0,5 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 kiaušinis

Įdarui:
1 arb. š. aliejaus
1 nedidelis svogūnas
poro žalioji dalis (apie 10 cm ilgio)
1 skiltelė česnako
200 g fetos sūrio
3 kiaušiniai
1 puodelis brokolio žiedynėlių

Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.
Svogūną sukapokite. Porą susmulkinkite siauromis juostelėmis. Česnaką susmulkinkite. Brokolių žiedynėlius apvirkite kol šiek tiek suminkštės (apie 5 minutes). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame svogūną ir porą. Į dubenį sudėkite česnaką, fetą, kiaušinius ir išplakite. Ten pat sudėkite šiek tiek atvėsintą porą ir svogūną.
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepimui skirtą formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite iki 2-3 milimetrų storio ir išklokite formą. Subadykite šakute. Kepkite 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Į iškepusius formą iš karto pilkite įdarą. Išdėliokite ant viršaus brokolių žiedynėlius. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol įdaras sutvirtės.

broccoli and feta cheese tart

11 komentarų:

  1. Sveika sugrįžus! Jau pasigesti ėmiau :) o pyragas labai gardžiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ojetus koks nuostabumas! Būtų įdomu sužinoti kokio didžio formoje kepėt?
    Jau nekantrauju, kaip išbandyt noriu ; )

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū.
      Taip jau mane pakerėjo, kad kepsiu, oj kad jau kepsiu : )

      Panaikinti
  3. Toks lengvas ir neįpareigojantis. Reikės namiškiams vietoje dešrelių per Velykas patiekt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau jis tikrai geriau, nei dešrelės :D Vegetarai tau tikrai padėkotų :)

      Panaikinti
  4. Dievinu brokolius! Turėtų būti skanu:))

    AtsakytiPanaikinti