2012 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

Cukruoti žemės riešutai

Go nuts!
Anądien su drauge bevaikštant po smulkmenų parduotuvę ir vartant tuos gražius, apvalaus
žmogučio formos papuošalus eglutei kažkaip kviptelėjo Kalėdom. Nemėgstu, kai tai būna taip anksti, nes man dar reik pasidžiaugt rudeniu ir ta jo mistika, kurią tik nesenai pastebėjau.

Jaučiu, kad po truputį grįžta tas įkvėpimas ir noras gaminti. Nes ta tyla bloge, nuo bala žino kada ir nesveikai greitas gyvenimo tempas privertė atsipūst, ir atgaivinti galvą virtuvėje.
Prisimenu kai gaminau šiuos riešutus praėjusį savaitgalį mama priėjo prie manęs ir sako: „gal nuvežk tu juos draugui, nes mes jų negalim sustot valgyti“. Bet aš jų nesivežiau, o grįžus namo neradau a nei vieno riešutuko. Taip, juos tikrai sunku nustoti valgyti.

Candied nuts

Cukruoti žemės riešutai

2 stiklinės (275 g ) žemės riešutų ( arba migdolų )
1 stiklinė ( 200 g ) cukraus
1/3 (75 ml ) stiklinės vandens
žiupsnelis jūros druskos
nebūtinai: cinamono, čili miltelių

Puode sumaišyti žemės riešutus, cukrų ir vandenį. Gaminti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol skystis beveik išgaruos. Riešutai taps sausi, o cukrus pradės kristalizuotis ( riešutai pasidengs cukrumi, bet bus baltos spalvos ). Sumažinti ugnį ir nuolat maišant kaitinti toliau. Cukrus pradės karamelizuotis, apačioje susidarinės karamelė. Labai svarbu nuolat maišyti, kad riešutai pasidengtų apačioje susidarančia karamele ir nepradėtų svilti. Gaminti, iki gražaus auksinio atspalvio. Akimirką prieš baigimą apibarstyti riešutus druska ir, jei naudojama, cinamonu ar čili pipirais. Porą kartų viską išmaišyti, ir iškrėsti riešutus ant kepimo popieriaus ataušti.

Receptas iš Spicecoat's Blog

4 komentarai:

  1. Pagaliau įrašas! Vis užeidavau pasitikrinti, gal jau ir nudžiugau pamačius, kad tikrai JAU :) Tokių riešutų gaminusi nesu, bet kepėm avinžirnius su prieskoniai ten visokiais, tai buvo labai gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O avinžirnių nesu kepus :) reiks pabandyt. Smagu, kad kažkas laukia :)

      Panaikinti
  2. As labai megstu riesutus, o ypac su visokiais prieskoniais. Bet dazniausiai perku is parduotuves. Net nepagalvojau, kad taip paprasta pasigaminti namie. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super paprasta :)) Aš tų parduotuvinių net nesu pirkus.

      Panaikinti