2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Antidepresinis šokoladinis pyragas su rududu



„Keista diena“ pagalvojau pažiūrėjus per langą. Viskas taip negyva. Dangus, kaip rudeniui būdinga, pilkos spalvos ir neatrodo, kad jis šiandien bandytų keistis. Medžiai kitąpus tvoros nė neketina judėti, katinai nebevaikšto tvoromis, kas pas mus dabar yra naujausias mados klyksmas, o namas kuriame džniausiai zuja darbininkai su grąžtais ir plaktukais, tuštutėlis.
Nors visados sakiau, kad man geriausia mokytis būtent tada, kai už lango tokios „nuotaikos“, bet šiandien kažkaip niūru, nes žinau, kad tos ale žinios, vis tiek eis per niek, o mano diena, bus tokia pat niūri, kaip ir oras už lango.


Šokoladinis pyragas su rududu

300 g juodo šokolado
100 g sviesto
5 valg.š. (~120 g.) miltų
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 indelis “Rududu”
100 g migdolų, smulkintų
3 kiaušiniai

 Šokoladą su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės. Į ištirpusią masę suberkite cukrų, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite smulkintus riešutus. Ir dar kartelį išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Į kepimo indą tolygiai paskirstykite trečdalį šokoladinės masės. Ant jos kabinant šaukšteliu išdėliokite apie pusę indelio “Rududu”.
Ant viršaus užpilkite antrą trečdalį šokoladinės masės ir ant jos šaukštu išdėliokite likusią “Rududu” dalį. 
Ant viršaus uždėtkite likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginkite, kad ji daugiau ar mažiau uždengtų “Rududu” gabaliukus.
Kepkite apie 40 minučių. Išėmus iš orkaitės atvėsinkite ir prieš patiekiant porą valandų palaikyti šaldytuve.

Pirmą kartą pamačiau ten, kur virtuvėje vien saulė

10 komentarų:

  1. Kaip užsinorėjau dabar rududu ir karvutės saldainių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kad as cia galeciau rududu rast.. nebent gal ji pakeist caramel topping :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geras pastebėjimas apie vakar dieną. Net mano mažoji, išėjusi į lauką nei iš šio nei to pasakė: "Mama, pažiūrėk kaip ramu" :)

    Medeja, o paprasto kondensuoto pieno irgi nėra? Jei būtų, "Rududu" galima labai lengvai išsivirti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Būna taip ir man. Pasižiūrėjus pro langą pasidaro kažkaip... keista. Ne liūdna, bet pilka ir niūru. Bet vistiek manau, kad tokios dienos reikalingos. Jos kažkaip apramina.
    O tokie kepiniai turi kažkokių stebuklingų savybių. Svarbiausia nepamažinti šokolado ir karamelės.
    Neliūdėk

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus receptas! Tik kilo neaiškumų, dėl kurių norėčiau pasitikslinti, prieš kepdama. Kas yra "garų vonelė"? Ar užtektų išlydyti mažame puode ant kaitlentės? Ir kaip dėlioti Rududu ant šokoladinių sluoksnių? Vieną šaukštelį šalia kito ar padaryti tarpus? Be to, ar labai pyragas iškyla? Nes ruošiuosiu kepti keksinėje, pailgoje, siauroje "blėkoje". Lauksiu atsakymo! : )

    AtsakytiPanaikinti
  6. Garų vonelė, tai puodas, kuriame verdamas vanduo, o ant jo yra uždėtas kitas bliūdelis su šokoladu. Taip yra tirpinama todėl, kad šokoladas nesviltų. Šokoladą dar galite ištirpinti mikrobangėje, daug greičiau ir paprasčiau tada išvis būna :) o Rududu dėliokit be tarpų, nes jų paprasčiausiai neliks :D Pyragas labai smarkiai neiškyla, bet žiūrėkite, kad formoje liktų vietos bent per du pirštus nuo viršaus :) sekmingo kepimo!

    AtsakytiPanaikinti
  7. kątik išsikepiau - labai skanus ir saldus!

    AtsakytiPanaikinti