2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Prisiminimai ir šokoladiniai amareto sausainiai

Atsukime laiką neblogą mėnesį atgal. Dar nepraūžus Kalėdiniam šurmuliui susipakavom daikčiukus ir išvažiavom link Romos. Nesvarbu, kad tai buvo antrasis kartais anais metais, bet girdėjau daug pasakojimų, kaip gražu ten per šventes. Ir tai tikrai nebuvo iš piršto laužtos kalbos, ten tikrai kiekvienas kampelis alsavo Kalėdų dvasia. Tiesa šį kartą Roma nebuvo mūsų vienintelė stotelė. Sustojome ir Florencijoje, nors jau buvo gana vėlus vakaras, bet pavaikščioję nusprendėm, kad dėl to ji pasirodė dar gražesnė. Venecijoje praleidome beveik visą diena, bet ji nepaliko didelio įspūdžio.

IMG_1616










Kaip ir po kiekvienos kelionės aš visada parsivežu kažką lauktuvių sau. Iš Graikijos parsivežiau alyvuogių aliejaus, kurio man užteks dar labai ilgai, iš Italijos nusigriebiau amareto likerio, kuris per plauką nebuvo išgertas. Dabar jį naudoju visur, į pyragą, pudingą, šokoladinį padažą. Šį kartą šliūkštelėjau į sausainių tešlą. Ten kuo puikiausiai jis tiko, o patys sausainiai gavosi traškūs iš išorės ir minkšti viduje, su besiliejančiu šokoladu.

Šokoladiniai amareto sausainiai

1 puodelis miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio druskos
5 šaukštai nesūdyto sviesto
7 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
2/3 puodelio cukraus
1/3puodelio rudojo cukraus
1/3 puodelio paprasto jogurto arba grietinės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio šokolado gabaliukų
2 šaukštai amareto likerio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Mažame dubenyje, šluotelė kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite šokolado gabaliukus ir atidėkite į šalį. Vidutinio dydžio puode išlydykite sviestą. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite kakavos miltelius,  kartu berkite cukrų. Mišinys bus labai grūdėtas. Supilkite jogurtą, likerį ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Berkite sausus ingredientus su šokolado gabaliukais, maišykite, kol tešla bus susijungusi į vieną gabalą, bet nepermaišykite. Atšaldykite tešlą 30 minučių (arba iki 2 dienų).
Po to šaukštu dėkite tešlą ant paruošto kepimo popieriaus. Kepkite nuo 8 iki 10 minučių. Valgykite kūno temperatūros, nes tada šokolado gabaliukai maloniai tirps burnoje.



Receptas iš: Crunchy Creamy Sweet

5 komentarai:

  1. Man labiausiai patiko sitas sakinys: "Venecijoje praleidome beveik visą diena, bet ji nepaliko didelio įspūdžio." O tai jus uzsimerke ten vaiksciojot, ar cia is blatnumo - very hard to impress..??

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal dėl to, kad buvo nežmoniškas kiekis žmonių, gal dėl to, kad buvom pavargę, nes Venecija buvo mūsų paskutinė stotelė, bet aš nepajaučiau to vau faktoriaus :) bet ten gražu, tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As panasiai galeciau pasakyti nebent praleidusi diena kokiuose Petrasiunuose; arba kokioj Dotnuvoj: "Diena praleidau Dotnuvos autobusu stotyje; nei stotis, nei jos prieigos nepaliko didelio ispudzio"; vienok, bunant Venecijoje, reikia turbut nemenkai pasistengti, kad nuvaziavus ten turistiniais tikslais,isvaziuoti tik su blankiais ispudziais; mano manymu;

      Panaikinti
  3. Hello Karolina,
    I hope you would understand my message. I really liked the pictures on this entry and the chocolate cookies look amazing.
    Where do you think I can get the recipe in English, Spanish or French?
    Many thanks!
    Mónica

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. You can use google translator or click on the english link at the end of the post :)

      Panaikinti