2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Vafliai, tie traškieji



Kai jau manėme, kad pavasaris atėjo ir aš vis dažniau apsirengdavau savo oranžinį pavasarinį paltuką, užsidėdavau akinius nuo saulės ir šypsodavausi be priežasties viskas paikeitė..
Vėl katinai pradėjo laipioti tvoromis, o aš sėdėti susisukus į pledą.

Šie vafliai dar nuo tada, kai varėme žiemą iš kiemo. Gal reikėjo smarkiau tai daryti, bet anksčiau vaflių kepimas suveikdavo ir žiema dažniausiai negrįždavo.

  
 Traškūs vafliai

200 g. sviesto
4 kiaušinių
1 puodelio miltų
2 šaukštų grietinės
žiupsnelis druskos
nepilno puodelio cukraus
amareto likerio (nebūtina)

Sviestą išlydykite ir sumaišykite su cukrumi. Truputį atvėsinkite ir supilkite išplaktus kiaušinius. Įmaišykite miltus, druską, įdėtkite grietinės ir amaretą, viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės Įkaitinkite vaflinę ir pilkite po didelį šaukštą tešlos. Kepkite iki kol vafliai paruduos. Aš juos apvoliojau tirpintame šokolade ir kokoso drožlėse. Skanaus!


Receptas iš Baltos virtuvės

7 komentarai:

  1. Va čia tai gėris! VISKAS privalau įsigyti šią vaflinę, kuo greičiau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu visom keturiom :) Gal močiutė kur užsislėpus turi vaflinę?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na mes ją ištraukiame į metus gal tik vieną kart :) Bet ji vis tiek užima gana geras pozicijas mūsų spintelėje :) Jei turi kur dėt, sakau pirk, jei ne, tai dar tikrai verta pagalvot :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Wow koks aptinges katinas! :D

    Noreciau vafline turet.. tikriausiai kepciau vaflius kasdien kol igristu ilgam :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt

    AtsakytiPanaikinti