2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Ottolenghi obuolių pyragas su Airių sirupo kremu



Šiomis dienomis mano miegojimo ritmas yra absoliučiai sutrikęs. Miegu labai nedaug ir neramiai, dažnai per miegus griebiu telefoną pažiūrėt, kiek valandų ir neduok Die pamatysiu, kad jau po 9. Tada akys pasidaro dar didesnes, nes tai reiškia panikavimą „nieko nespeju-reikia padaryti tą-nepamiršti ano“. Pakariavus su katinu dėl minkštesnės vietos sėdu prie kompiuterio ir visą dieną stuksenu pirštais į klavietūrą. Pakylu tik tada, kai ateina pietų metas, baigiasi arbata puodelyje ar vanduo stiklinėje. Vakare tų puodelių susikaupia tiek kiek, kad susigėdus sunku per vieną kartą nunešt į virtuvę išplauti J. Taip nepastebėtai ateina gili naktis, o nesuderinti linksniai rašto darbe primena, kad laikas į lovą.

Šis obuolių pyragas yra viduriukas tarp torto ir pyrago. Rekomenduočiau jį sulaistyti kokiu alkoholiniu gėrimu, nes galėtų būti ir drėgnesnis. Ir būūūūtinai jį palaikykite kelias dienas šaldytuve, nes kasdien jo skonis vis gerėja. 
Orginale kremui yra naudojamas klevų sirupas, bet aš sugalvojau paimprovizuoti ir vietoj jo pyliau Airių sirupo, kuris man šiek tiek panašus skoniu į karamelę. Jo galite nusipirkti čia. Be to jis puikiai tiktų ir ant blynelių ar ledų sezonui pagaliau prasidėjus, kaip užpilas.


Ottolenghi obuolių pyragas su Airių sirupo kremu

Biskvitui:
80 g razinų
4 v.š. vandens
3 obuoliai
160 g cukraus
½ a.š. vanilės
2 kiaušiniai
280 g miltų
¼ a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
vienos citrinos žievelė
2 baltymai
½ a.š. cinamono

Kremui:
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudo cukraus (naudojau cukrų „Farinas“)
85 ml "MONIN" Airių sirupo
200 g kreminio sūrio, kambario temperatūros

Razinas pakaitinkite su vandeniu, kol jos viską sugers. Atvėsinkite
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Aliejų išsukite su cukrumi ir vanile. Po vieną įmuškite kiaušinius.  Po to sudėkite pjaustytus obuolius, razinas ir tarkuotą citrinos žievelę.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Juos persijokite ir įmaišykite į tešlą. Baltymus išplakite iki standumo ir dedami po vieną šaukštą atsargiai įmaišykite. Kepkite pyrago biskvitą 180 laipsnių orkaitėje 1 ½ h. Kai iškeps atvėsinkite, perpjaukite į dvi dalis. Suplakite kremui skirtus ingridientus iškyrus kremini sūrį. Po to sudėkite ir jį, išplakite iki purios masės. Pertepkite torto biskvitus. Pyragas skaniausias pastovėjęs keletą dienų šaldytuve, nes būtent tada visi skoniai susimaišo.

Receptas iš Eat the right stuff

6 komentarai:

  1. Žiūriu, tavo nuotraukose rožinės spalvos atsirado :) gražiai ir įdomiai atrodo, ypač ta pirmoji, tik man norėtųs, kad visas pyrago stovas matytųs...o kas ten backe'e? atrodo, tarsi būtų sienų apmušalai tokie įdomūs :)
    o pyragą man atrodo pagal tą patį receptą kepė ir Monkey Dinner. tavo variantas su alkoholiu man net labiau patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ten iš močiutės parsivežtas rankšluostis :D lobių močiutės turi net to nesuprasdamos :) pagooglinau, tikrai kepė.

      Panaikinti
  2. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt

    AtsakytiPanaikinti