2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Sausainių pyragas su makadamijų riešutų sviestu



Aš esu toks kavos gerėjas, kad arba geriu jos labai daug ir labai dažnai, arba negeriu visai. Dažniausia pirmasis atvejis būna, kai tenka daug mokytis, rašyti ataskaitas, baklauro darbą ir veikti panašius neįdomius dalykus. Kava man niekada nebuvo, kažkas kas suteiktų energiojos pliūpsnį po kurio galėčiau nuversti kalnus, bet gal ne taip paruoštą kavą geriu, bet kitokios ir nemėgstu. Mano mylimiausia latte kava, kurią tikri kavamanai net kava nevadina. O didžiausias perversmas mano kavos gerimo gyvenime įvyko, kai tėtis nupirko kavos aparatą. Kasdien gerdama tą kavą dėkoju jam už tai.

Kavą dažniausiai gardinu įvairias sirupais, nors žinau, kad daugelis dabar susiraukė ir pagalvojo, kad gadinu ją, bet man skanu ir aš taip visada gėriau ir gersiu. Problema ta, kad ant mūsų nedidelės Lietuvos tų sirupų pasirinkimas šiurkščiai mažas. Didžiuosiuose prekybos centruose tikriausia neliko tokio, kurio būčiau neragavus, todėl vis ieškodavau kažko naujo.
Taip kartą iš to deficito pradėjau googlinti ir suradau assorti.lt. Jie parduoda prekes, kurias kartais sudėtinga rasti prekybos centruose, be to jų produktai yra ekologiški, o jų pristatymas labai patogus ir greitas. Žinant mano „didelę“ pirkimo patirtį internetu, kuri apsiriboja bilietais į teatrą ir akių lešiais, tada net akys sužibėjo, kai pamačiau savo mylimiausią sirupą ir nesvarbu kiek jis kainavo, aš jo norėjau. Užsisakiau ir jau kitą dieną sulaukiau siuntinuko. Gerą pusdienį buvau labai laiminga, gal dėl perdidelio kavos kiekio, o gal apsvaigau nuo kvapo, nes vis uosčiau ir uosčiau J.

O assorti.lt turi tiek visokio gėrio... Mmm.. Naujausias mano atradimas makadamijų riešutų sviestas. Dar nenusprendžiau, kas man labiau prie širdies jis ar nutella, bet kad paprastą riešutų sviestą nurungia tai faktas.
O šis sausainių pyragas toks skanus. Prabangus - vienintelis žodis, kuris atitiktų jo skonį tiksliausiai. Gal kažkas sakys, kad panašu į tinginį, bet visai ne. Visiškai. Na gal tik truputį. Jis toks labiau panašus į taip vadinamus saldainius fudge tik dar su sausainio traškumu. Jei kas esate ragavę jų, tai supras apie ką aš. Be makadamijų sviesto, tai būtų tiesiog šokoladinis sausainių pyragas, bet jis duoda to extra skonio, kuris pyragą padaro superiniu. Ir iki velykų jo neliko, nors buvo planuota kitaip J

 Sausainių pyragas su makadamijų riešutų sviestu

300 g konditerinio "Silberblock" šokolado
1 indelis kondensuoto pieno
1 v.š. tirpios kavos
20 sausainių

Pailgą formą, į kurią sluoksniuosite pyragą ištieskite kepimo popieriumi. Šokoladą susmulkinkite ir sudėkite į puodą su kondensuotu pienu ir riešutų sviestu. Viską kaitinkite, nuolat maišant, kol masė taps vientisa ir šokoladas ištirps. Pabaigoje suberkite kavos granules ir išmaišykite. Į formą pilkite šokolado masę, kad tolygiai pagengtų dugną, po to dėkite sausainius. Taip sluoksniuokite kol baigsis šokoladas. Viršutinį sluoksnį galite pabarstyti sausainiais, kakava ar šokoladu. Pyragą dėkite į šaldytuvą sustingti bent 4 h. Skanaus!

11 komentarų:

  1. OGM dėl to makadamijų tai turbūt ir mirti galima :) tik kainelė kol kas man visai netinkama - greičiau tos šildymo sąskaitos baigtųsi....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visiems vis stiklainiuką po nosim kišu ir duodu paragaut :D man tai jis dieviškas

      Panaikinti
  2. Oh, skamba ir atrodo labai puikiai! Man makadamijos su šokoladu yra vienas iš skaniausių derinių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išvis riešutai ir šokoladas - tobulas derinys :)

      Panaikinti
    2. makadamijos man buvo atradimas kai as atvykau i Australija :) as kartais valgau makadamiju riesutus su baltu sokoladu.. saldi riebi nuodeme :D

      Panaikinti
  3. O aš priešingai, kavą jau kurį laiką beveik visuomet geriu be sirupo :) prieš kelis metus juos taip pat labai mėgau, o kai gavau dovanų savo mėgstamą imbierinių meduoliukų sirupą, taip džiaugiausi. Bet pabandžiau kelis kartus namie į kavą ir...butelis vis dar stovi beveik pilnas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kokio skonio Tavo mylimiausias sirupas? Aš paskutiniu metu pasinešiau ant karamelės bei lazdyno riešutų sirupų, net gera pasidaro nuo to aromato :)
    O receptą išsisaugau ir būtinai bandysiu. Tas šokolado sluoksnis atrodo toks kreminis, triufelinis, net seilė nutįso :D
    P.S. Niekada neregavau makadamijų sviesto. Bus proga :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visada maišau baltojo šokolado sirupą su bananiniu į kavą pilant :) bet šeip tai bananinis mano Nr.1

      Panaikinti
  5. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma | www.perkamemiska.lt

    AtsakytiPanaikinti