2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Marinuotos alyvuogės


Pas mus namuos šios alyvuogės jau tapo hitu hitas. Na ne vien pas mus, bet ir mano mamos darbovietėje, nes daugelis skanumynų nuteka būtent ten. Man net žadėjo duoti nemokamą stogą virš galvos, kad tik pyragus kepčiau :))
Šios alyvuogės man tobulos. Išbandžiau keletą receptų, vienos man buvo per saldžios, kitoms trūko kažkokio cinkelio, o šių skonis puikiai subalansuotas. Pradinis receptas buvo kiek kitoks, bet aš jį pakeičiau pagal save. Įbėriau iš Maroko gautos harrisos, o citriną pakeičiau laimu.


Marinuotos alyvuogės

410 gr. stiklainiukas juodųjų arba žaliųjų alyvuogių (alyvuogių grynoji masė - 240 gr.)
1 riekelė laimo citrinos
2 skiltelės česnako

Marinatui:
12  v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. dziovinto raudonėlio
1 a.š. dziovinto  rozmarino
0,5 a.š. harrisos
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
3 v.š medaus
1 v.š. laimo sulčių

Alyvuoges suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite vandeniu. Česnaką sukapokite, laimo riekelę (su žievele) smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogėm. Viską sudėkite atgal į stiklainiuką.
Marinato ingridientus supilkite į puodą ir pakaitinkite, kol medus išsilydys. Atvėsinkite ir užpilkite ant stiklainiuke esančių alyvuogių. Užsukite stiklainį ir apverskite, atsargiai pakratykite, kad marinatas tolygiai visur subėgtų. Parą palaikykite kambario temperatūroje, vėliau bent 2-3 dienas leidžiame pastovėt šaldytuve.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą