2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Ispaniškas bulvių omletas


Pirmą kartą šio omleto paragavau jo gimtinėje - Ispanijoje, šį patiekalą mums gamino mielos, vietinės senutės. Dažniausia jos gamindavo tradicinius patiekalus, kuriuos paragavus dar labiau pamilau Ispanijos virtuvę. 

Grįžusi namo jį gaminau ne kartą su įvairiais pakeitimais. Patiekalą pagardina įmaišyta rūkyta lašiša, kepti pievagrybiai arba sūris. Šis omletas dažniausiai patiekimas su šviežiomis daržovėmis. 

Šį kartą gaminau tradicinį variantą, kurį valgydavome saulės pilnoje šalyje. Patiekalą galima supjaustyti mažais vieno kąsnio gabaliukais ir patiekti kaip užkandį.


Ispaniškas bulvių omletas

4 vidutinės bulvės
4 kiaušiniai
1 svogūnas
3 valg.š. aliejaus
paprikos milteliiai
druska
pipirai

Nuskustas bulves supjaustykite kvadratėliais, o nuluptą svogūną - smulkiais griežinėliais. Sudėkite bulves į keptuvę ir užpilkite alyvuogių aliejumi, kepkite ant mažos ugnies, truputį pakepinus sudėkite pjaustytą svogūną ir suberkite druską. 

Kepkite, kol bulvės ir svogūnai bus minkšti. Po to bulves sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir prieskoniais, supilkite viską į keptuvę, palyginkite paviršių ir kepkite kelias minutes. Atsargiai apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol omletas gražiai parus. 

Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir mėgaukitės.

3 komentarai:

  1. Kaip pavydžiu, kad turėjau progą pasimėgaut tikru ispanišku maistu :)
    Skaniai atrodo..toks omletas mano sąraše jau nežinau kiek metų.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi teko ragauti šio gėrio, tik ne Ispanijoje, o Lietuvoje, kur gamino studentės iš Ispanijos. Pradžioj nesupradavom prie ko čia pavadinimas tortilla, bet kadangi buvo skanu - nesigilinom :)
    Medėja - būtinai išbandyk :) sotu ir skanu ir daug vietos fantazijai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Medėja, Ispanijoj jos net prekybos centre galima nusipirkti :) laaaabai populiaru. Ir išvis Ispanai mėgsta bulves, net keista buvo, nes visados galvojau, kad mes daug jų valgom.
    O prifantazuot su tortilla tikrai daug visko galima :)

    AtsakytiPanaikinti