2014 m. balandžio 16 d., trečiadienis

Kokosiniai keksiukai su kokosiniu kremu

 Kaip sugrįžti iš rojaus, reikia truputi laiko atsipeikėti. Aš atsipeikėjau jau tik išlipus iš lėktuvo, kai paėmiau už šalto turėklo. Brr.. Kažkaip nesinorėjo toliau dėt kojos į vėsią Lietuvą.   






Galiausia, kai supranti, kad nuo realybės pabėgt gali tik trumpam, grįžau į savo comfort zone, t.y. virtuvę kepti keksiukų.  Ištikrųjų, kai pagalvoju, kiek jų prigaminta ir tik koks nedidelis kiekis receptų petenka į blogą pasidaro gėda. Nes dažnai užklumpa tinginiukas, kuris neleidžia man pasiimti fotoaparato ir fotografuoti. O fotografuoti buvo ką. Galiu oficialiai pareikšti, kad radau tobulų šokoladinių keksiukų receptą, bet jų taip ir nenufotografuoju.  Dar kartą - gėda man. 


Gaminau šiuos, nes prisikaičiau masę komentarų, kokie jie tobulai skanūs, o aš jau senai ieškojau kokosinių keksiukų. Tačiau pagaminus aš pasigedau to kokoso skonio ir kvapo, nors pyliau net kokosų ekstrakto, kurį parsivežiau iš kelionės, bet man vis tiek buvo permažai, nors patys keksiukai tikrai skanūs.

 
Kokosiniai keksiukai su kokosiniu kremu

Keksiukams:
2 puodeliai miltų
2 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
3/4 puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
1 1/3 puodeliai cukraus
3 dideli kiaušiniai
 1 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 puodelis kokoso pieno, kambario temperatūros

Glaistas:
1 puodelis (2 lazdelės) nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
2 puodelių cukraus pudros
1/3 puodelio kokoso pieno kremo, kambario temperatūros
1 1/2 šaukštelių kokoso ekstrakto
1/8 šaukštelio druskos
kokoso drožlių, pabarstymui

Keksiukams sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską vidutinio dydžio dubenyje.  Išplakite  sviestą iki vientisos masės. Suberkite cukrų ir plakite  vidutiniu greičiu, kol gerai sumaišys , apie 2 minutes. Įmuškite kiaušinius,  po kiekvieno gerai išplakant. Supilkite vanilę, trumpai paplakite . Suberkite pusę miltų mišinio,  maišykite mažu greičiu tiesiog kol sumaišys. Sudėkite kokoso pieną,  maišykite tik tol, kol sumaišys. Suberkite likusį miltų mišinį . Išmaišykite kol neliks sausų miltų. Supilkite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Iškepusius atvėsinkite.


Galaistui. Naudojant elektrinį mikserį, muškite sviestą dideliame dubenyje iki vientisos masės. Supilkite cukraus pudrą, kokos pieną,  kokosų ekstarktą ir druską. Plakite kol kremas taps šviesus ir purus. Dekoruokite konditeriniu švirkštu ir papuoškite skrudintomis kokoso drožlėmis.

Receptas iš Bon appetit

6 komentarai:

  1. Nežinau net kurios foto gražesnės :) keksiukų ar kelionės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :)) Aš vis pasižiūriu kelionės nuotraukas su nostalgija. Gera buvo ten :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš ir nežinau, kas skaniau :D smagus įrašas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuostabios nuotraukos, o skonis tikriausiai dar geresnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsiprašau, bet kaip galima sviestą atmatuoti puodeliais? Galų gale kiekvieno namuose puodeliai yra skirtingi. 1 1/3 puodeliai cukraus? Kas čia per išsireiškimas? Mielos maisto blogerės, pradėkite rašyti normalius receptus. Viskas taip viliojančiai ir skaniai atrodo, bet pažvelgus į receptą nebesinori daryti nieko...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Koks skirtumas? Kepant keksiukus naudosi tokį patį puodelį viskam atmatuot.. Todėl viskas labai proporcingai ir bus pagal tavo puodelio išmatavimus. Nuo tavo puodelio dydžio tik tešlos kiekis skirsis, bet ne konsistencija. Duh....

      Panaikinti