2010 m. kovo 19 d., penktadienis

Brigadeiro su lazdyno riešutais


Kaip žinia niekur neįmanoma išvengti nesėkmių. Ši savaitė patenka į nesekmingiausiųjų sarašą, kaip nesigavusių saldainių ir puodų gramdymo savaitė, nes gyvenime dar taip nėra buvę, kad iš 3 (!) gamintų patiekalų vienas keliautų į šiūkšledėžę, o kitą reiktų gramdyti, gramdyti, gramdyti...

O viskas prasidėjo nuo to, kad labai norėjau sudalyvauti šioje savaitėje. Pirmas planas buvo padaryti english toffee. Žinoma man jie nesigavo. Nežinia kas ir kodėl jiems neįtiko, bet viskas buvo išmesta. Bet nenuleidžiam rankų ir toliau darom saldainius.
Mano planas nr. 2 buvo šitie, bet jie irgi neišvydo dienos šviesos, nes sugedo mano kavamalė. Toliau likimą tampant už ūsų ir nemetant prijuostės į tolimesnį kampą buvo bandoma daryti mano pačios suimprovizuotus saldainius, kurie kaip visai nebutų keista irgi nesigavo. O mintis buvo tokia: stikliukus panardinti į šokoladą (gauname saldainio forma) ir atšaldyti, po to į saldainių formeles dėti riesutus ir karamelę. Didžiausias iššūkis buvo, kaip nesulaužius nuimti šokoladą nuo stikliuko. Nepadėjo nei garai, nei stikliukas maišelyje. Taigi ėmiau galvoti, kad turiu dvi kaires rankas ir man išvis reik apsiribot cukraus valgymu. Bet, kaip sakoma po didelių nesėkmių visada išaušta geresnė diena. Ir ta diena buvo šiandiena :))
O šitie saldainiai tokie lengvai pagaminami , kad jų neįmanoma sugadinti. Sumeti viska į puodą ir ilgai, ilgai maišai (prieš tai patikrinti ar puodas nekiauras :)). Taigi rezultatą matote.

Brigadeiro su lazdyno riešutais

1 indelis saldinto sutirštinto pieno
1 v.š. sviesto
7 v.š. kakavos
kokoso drožlių

Viską sudėti į puodą ir kaitinti ~ 25 min ant silpnos ugnies. Gaminimo procesas puikiai įliustruotas čia.


7 komentarai:

  1. Aš tai iš kitos varpinės paklausiu :D Kur perki popierinius dėkliukus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. As sia savaite pirkau Thomas Phillips, yra ir maziuku ir didesniu (keksiukams), kaina nesiekia ne 2 litu, o kiekis net 75 vnt. O Rimi pirkau keksiukams 24 vnt. 1.40.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dailučiai gavosi ;) Tiesa, dar miniatiūrinių popierinių krepšelių galima rasti IKI prekybos centre (Viršuliškėse) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O ir laaaabai skanūs buvo ;) Jau yra prašymas padaryti juos Vėlykom :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. galėtum kada ir pasivaišinti su neturinčiais talento gaminti :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. O jiems talento gaminti nereikia, tik noro :D

    AtsakytiPanaikinti