2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Mmm... Karameeelė


Be žodžių.

Įspėjimas: saugoti nuo vaikų :))

Skysta karamelė

1 st. cukraus
1/4 st. vandens
3/4 st. riebios grietinėlės
1 v.š. sviesto

Puode ant nedidelės ugnies ištirpinti cukrų su vandeniu. Kol siurpas neužvirė, jį galima pamaišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Po to, kai jis užvirs, maišyti negalima, reikia tik šepetėlio pagalba drėkinti šaltu vandeniu indo sieneles, kad nesusidarytų cukraus kristalų. Leisti virti, kol taps sodrios karamelinės spalvos. Po to nukelti puodą nuo ugnies ir atsargiai supilti grietinėlę ir sviestą į siurpą, nuolat maišant. Karamelę galima laikyti iki 2 savaičių šaldytuve.

Receptas iš SM

2 komentarai: