2010 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

"Brownie" sausainiai


Visi, kas manęs nepažįsta, būna siaubingai nustebę, kai sužino, kad aš ne taip kaip tipinės merginos mieliau lakstau ne po drabužių parduotuves ir iš paskutiniųjų seku mados naujoves, o perku kokį virtuvės rakandą. Nesakau, kad vaikščioju aptysusiais drabužiais ir visai nekreipiu dėmesio į savo išvaizdą, bet neteikiu tokio dėmesio, kaip kitos. :))


O tiesa, buvo kažkada pauglystėje toks metas, kai begdavau į parduotuvę susitaupius pinigų ir akys norėjo tiek daug (per daug). Matyt išaugau :)


O šie sausainukai man kažką primena. Klausiau namiškių tai visi tylėjo, gal dėl to, kad buvo pilnom burnom.. :)) Skanūs iki negalėjimo, šokoladiniai, šokoladiniai, bet be šokolado :) Senai ieškojau kažko panašaus ir tikrai galiu paskyti, kad paieškos baigtos, nes jų skonis tiesiog be priekaištų.


"Brownie" sausainiai



3 puodeliai miltų


1/2 a.š. druskos

1/2 a.š kep. miltelių
1 puodelis sviesto


1 1/2 puodelio cukraus


2 dideli kiaušiniai

1 a.š vanilės esensijos
2/3 puodelio kakavos



Viename inde sumaišyti miltus, kep. miltelius ir druską. Kitame ištirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, vanilę ir kakavą. Galiausiai į skystą masę suberti birius produktus ir gerai išminkyti.
Dėti mažiausiai valandai į šaldytuvą.

Iškočioti sausainius ant miltais pabarstyto stalo, supjaustyti norimomis formomis. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 8-11 min.


Receptas iš Smitten kitchen

2 komentarai:

  1. nesuprantu kiek cukraus reikia deti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dabar tikiuosi aiškiau, blogger programa mėgsta visokias išdaigas daryti :)

    AtsakytiPanaikinti