Saldaus ryžių pudingo iki šiol niekados nesu valgius, todėl tai buvo lyg skani naujovė, kurią valgiau aš viena, nes šeiminykščiai ne itin pripažįsta saldžių ryžių (nors ir sakė, kad skanu). Nuo savęs dar užsibarsčiau kokoso drožlių ir jos taip tiko! Sudrausminau nuo žiupsnelio cinamono, bet tikriausia ir jis būtų nepamaišęs. Man jis niekur nemaišo :)
Vanilinis ryžių pudingas
2 puodeliai vandens
1 puodelis ryžių
1/4 a.š. druskos
2 v.š sviesto
1 citrinos žievelės
4 puodeliai pieno
1/2 puodelio cukraus
pusės vanilės ankšties sėklyčių
razinų
Užvirinti 2 puodelius vandens. Į vandenį supilti ryžius, druską ir citrinos žievelę. Virti viską žemoje temperatūroje, kol išgaruos vanduo. Kai ryžiai išvirs užkaisti pieną su cukrumi ir vanile. Nuolat maišyti, kad neprisviltų kol užvirs. Tada pieną supilti į išvirusius ryžius, dėti sviestą, razinas ir kaitinti kol ryžiai taps kreminiai ir išgaruos visas pienas.
Receptas iš Joy the Baker
Liku be žodžių, keista būt kažkieno įkvėpėja, bet kartu ir malonu :) Sveikinu papildžius blogerių bendruomenę. Pamačiau, kad kaunietė ir nudžiugau, nes jų tiek mažai, bet gal kada susiorganizuosim kokį susitikimą, kaip manai?
AtsakytiPanaikintiO ryžių pudingą galėčiau valgyti kiekvieną rytą. Labai skanus orkaitėje gamintas ir mažiau vargo tada stovint ir maišant. Reiks ilgąjį savaitgalį pasilepint ir man
Taip taip, už mano gaminimo pradžių pradžią turiu dėkoti tau ;) ir labai smagu būtų kada susitikt :))
AtsakytiPanaikintiO pudingą taip gavosi, kad valgiau pietums, vakarienei ir pusryčiams, o dabar gvildenu mintį modifikuoti į bananų pudingą, bet tada tikrai tektų vienai valgyti :)
Sveika prisijungusi.Aš ir esu naujokė :)
AtsakytiPanaikintiMan ryžių-kokosų derinys,tiesiog tobulas!
Aš išvis labai mėgstu kokosą. O ryžiams jis duodą tą trūkstamą akcentą :) ak.. kaip dabar norėčiau šio pudingo.
AtsakytiPanaikintiMmm..skanu ;)
AtsakytiPanaikintio kada razinos dedamos..? Jau išvirus pudingą?
AtsakytiPanaikintiJau pasitaisiau. Razinos dedamos kartu su sviestu :)
AtsakytiPanaikinti