2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis
Vaniliniai keksiukai su kreminio sūrio glaistu
Į Kauną atėjo pavasaris. Tikrų tikriausias! Žmonės jau išsitraukė akinius nuo saulės ir slepiasi nuo tokių malonių pirmųjų jos spindulių, bet tik ne aš. Man nesvarbu, kad į akis siaubingai spigina, bet juk pavasaris, taip ir turi būti! Ir po jokiais akiniais mes jo nepaslepsim :))
Šiandien be jokio tikslo vaikščiojau pirmyn atgal Laisvės alėja. O ji tiesiog, kaip naujai gimusi. Studentai užsėdę suoliukus geria kavą, gatvės muzikantai traukia senuosius hitus ir įkyriai prašo pinigų, sutikau ir juodaodį, kuris garsiai dainavo repo stiliaus dainą. Taip tai tikrai pavasaris ;)
Vaniliniai keksiukai su kreminio sūrio glaistu
Keksiukams:
6 v.š. sviesto
1 puodelio ir 2 v.š cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
2 puodeliai miltų
2 a.š. kep. miltelių
1/2 a.š. druskos
2/3 puodelio pasukų
Glaistui:
200 g betkokio kreminio sūrio
cukraus pudros ( pagal skonį)
Mažu greičiu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir vanilę plakant dideliu greičiu. Kitame inde sumaišyti miltus, kep. miltelius ir druską. Į sviesto masę supilti 1/3 dalį miltų mišinio ir 1/3 dalį pasukų ir taip po trečdalį kol sudėsite visus miltus ir pasukas. Supilti tešlą i keksiukų formas ir kepti 180 laipsnių temperatūroje ~ 20-25 min.
Glaistui viską sumaišome ir aptepame keksiukus.
Beje keksiukai labai skanūs ir be glaisto.
Receptas iš čia
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Laba diena. Norėčiau išbandyti šiuos keksiukus. Bet turiu vieną klausimą. Recepte parašyta 2/3 pasukų tai čia puodelio ar kaip? Ačiū.
AtsakytiPanaikintiTaip taip, pasukų :) jau pataisiau, tik nežinau ar dar prireiks..
AtsakytiPanaikinti