2010 m. balandžio 14 d., trečiadienis

Trinta pievagrybių sriuba


Šita sriuba padaryta iš to, kas buvo šaldytuve, o kadangi šaldytuve (o taip pat ir ant mano sažinės) gulėjo keli pievagrybiai, gabalėlis poro, tai neliko nieko kito kaip virti sriubą. Greita ir skani, bet nėra ypač išvaizdi. Mano mama iškart atsisakė valgyti :)


Pievagrybių sriuba

180 g pievagrybių
2 v.š sviesto
1/2 poro
1/2 svogūno
1/2 l sultinio
100 ml pieno
krapų
petražolių
druskos, pipirų

Supjaustyti porą ir svogūną. Įkaitinti keptuvę, dėti sviestą, svogūną ir porą. Kepinti ~ 5 min. Po to sudėti kubeliais pjaustytus pievagrybius ir pilti sultinį. Troškinti ~ 10. Viską sutrinti trintuvu, pilti pieną ir užvirti. Sudėti žoleles, jei reikia įberti druskos ir pipirų.

2 komentarai: