2010 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Vyšnių Crumble/Crisp

Sekmadienis man retai būna džiaugsminga diena, nes žinau, kad kitą dieną negalėsiu ilgai varytis lovoje, lėtai valgyti vėlyvus pusryčius ar daryti kokius nereikšmingus darbus. Bet šiandien viskas buvo kitaip :)))

Išėjus į kiemą su savo katyte pamačiau, kad į mūsų pievą jau atėjo pavasaris.

Pašniukštinėjom, kas slypi anapus tvoros :))

Atidžiai žvalgėmės :)

Iškepėm vyšninį traškėsį.


Vyšnių Crumble/Crisp

Vyšnių mišiniui

2 stiklinės vyšnių (aš naudojau šaldytas)
2 v.š cukraus
4 v.š. vandens (aš nenaudojau, nes buvo sulčių nuo šaldytų vyšnių)
1 a.š. krakmolo

Traškiam viršui

3/4 stiklinės miltų
3 v.š. rudojo cukraus
2 v.š paprasto cukraus
5 v.š. sviesto
po ziupsnelį cinamono ir druskos

Į puodą supilti vyšnias ir užpilti cukrumi. Kaitinti 4 min kol ištirps cukrus. Sumaišyti vandenį su krakmolu ir pilti į vyšnias, virinti 1 min arba kol viskas sutirštės. Trupinių sluoksniui rankomis sumaišyti miltus, cukrų, sviestą ir cinamoną. Į indelius supilti vyšnias ant viršaus užbarstyti trupinius ir kepti 200 laipsnių orkaitėje ~25 min arba kol viršus paruduos.

Receptas iš Veggiebelly

4 komentarai:

  1. Manau, kad kažką panašaus ir mikrobangėj galima išsikepti, esu bandžiusi su obuoliais ir prieskoniais, tai tikrai labai skanu būna :) Ir nuotraukos kelia apetitą. Mmm... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dabar mano akiratyje jau yra obuolių crumble, o vasarą įsivaizduoju, kaip turėtų būti skanu su šviežiom braškėm.Mmm... :)

    AtsakytiPanaikinti