Sekmadienis man retai būna džiaugsminga diena, nes žinau, kad kitą dieną negalėsiu ilgai varytis lovoje, lėtai valgyti vėlyvus pusryčius ar daryti kokius nereikšmingus darbus. Bet šiandien viskas buvo kitaip :)))
Išėjus į kiemą su savo katyte pamačiau, kad į mūsų pievą jau atėjo pavasaris.
Pašniukštinėjom, kas slypi anapus tvoros :))
Atidžiai žvalgėmės :)
Iškepėm vyšninį traškėsį.
Vyšnių Crumble/Crisp
Vyšnių mišiniui
2 stiklinės vyšnių (aš naudojau šaldytas)
2 v.š cukraus
4 v.š. vandens (aš nenaudojau, nes buvo sulčių nuo šaldytų vyšnių)
1 a.š. krakmolo
Traškiam viršui
3/4 stiklinės miltų
3 v.š. rudojo cukraus
2 v.š paprasto cukraus
5 v.š. sviesto
po ziupsnelį cinamono ir druskos
Į puodą supilti vyšnias ir užpilti cukrumi. Kaitinti 4 min kol ištirps cukrus. Sumaišyti vandenį su krakmolu ir pilti į vyšnias, virinti 1 min arba kol viskas sutirštės. Trupinių sluoksniui rankomis sumaišyti miltus, cukrų, sviestą ir cinamoną. Į indelius supilti vyšnias ant viršaus užbarstyti trupinius ir kepti 200 laipsnių orkaitėje ~25 min arba kol viršus paruduos.
Receptas iš Veggiebelly
Manau, kad kažką panašaus ir mikrobangėj galima išsikepti, esu bandžiusi su obuoliais ir prieskoniais, tai tikrai labai skanu būna :) Ir nuotraukos kelia apetitą. Mmm... :)
AtsakytiPanaikintiDabar mano akiratyje jau yra obuolių crumble, o vasarą įsivaizduoju, kaip turėtų būti skanu su šviežiom braškėm.Mmm... :)
AtsakytiPanaikinti