2010 m. gegužės 29 d., šeštadienis

Citrininis pyragaitis

Buvau dingusi.
Paskendus tarp krūvos perskaitytų ir neperskaitytų lapų, konspektų.
Paskendusi betvarkėje.

Bet grįžau su ypatingo skonio pyragaičiu ir pokyčiais.

O jis toks citrininis ir trapus.
Nebijokime pasakyti, kad tikrai žavus.


Citrininis pyragaitis

Pagrindui:
200 g sviesto
1/2 cukraus pudros
2 puodeliai miltų
Citrininiam sluoksniui:
4 kiaušiniai
2 puodeliai cukraus
4 v.š. miltų
1/4 puodelio citrinos sulčių
1 v.š. cirinos žievelės

Sviestą ištriniti su cukrumi. Sudėti miltus. Viską gerai suminkyti. Kepimo forma patepti sviestu ir iskloti tešlą. Kepti 180 laipsniu orkaitėje ~20 min.
Kol kepa pagrindas sumaišome viską cirininiam sluoksniui. I didelį indą imušti kiaušinius, juos gerai išplakti. Po to dėti cukrų, miltus, citrinos sultis ir žievelę. Viską išmaišyti.
Kai iškepa pyrago pagrindas ant jo viršaus pilti citrininį sluoksnį ir dar kepti 20 min 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsinti, supjaustyti norima forma ir apibarstyti cukraus pudra.
Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą