2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Rabarbarų creme brulee


- Sugalvok norą. Sugalvojai? O dabar pūsk.

Maža mergaitė, pasipuošus suknele, tokio ryškaus mėlynumo, kaip jos akys, greitu mostu pasitaisė savo krentančius plaukus, įkvėpė giliai, kaip tiktai galėjo ir pūtė kiekvieną žvakutę, kol liko tik maži rūkstantys židinėliai.


Rabarbarų cream brule

200 g rabarbarų
100 g cukraus
430 g grietinėlės
vanilės lazdelė
6 kiaušinių tryniai
70 g cukraus pudros + 2 a.š. deginimui

Supjaustyti rabarbarus nedideliais gabaliukais, užpilti 100 g cukraus ir kaitinti ~ 10 min arba kol taps minkšti. Palikti, kol atvės
Į grietinėlė sudėti vaniles sėklas ir pačią lazdelę. Užvirinti. Užvirus perkošti ir palikti kol atvės.
Tuo metu sumaišyti trynius su cukraus pudra.
Kai grietinėlė ir rabarbarai atvėsta, sumaišyti viską tarpusavyje ir sudėti į trynių masę.
Viską supilti į keramikinius indelius. Į skardą pripilti vandens, kad apsemtų indelius iki pusės. Kepti ~ 45 min. Iškepus atvėsinti ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandom.
Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra ir gerai padeginti, kad šis karamelizuotūsi.

Receptas iš Raspberri cupcakes

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą