2010 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Morkų pyragas

Visi tik ir kalba kokie jie super skanūs. Taip! Jie apie morkų pyragus kalba.

O aš vis dar ieškau savojo, pačio skaniausio.
Antrasis bandymas atrasti tobuliausiąjį buvo kur kas sėkmingesnis, nei praėjęs.
Bet iš kur aš galiu žinoti, gal vis dėlto nėra už jį geresnio?
Dilema.
Bet aš dar ieškosiu :) atkakliai.


Morkų pyragas


stiklinė rudojo cukraus
stiklinė granuliuoto cukraus
220 g nesūraus sviesto
4 kiaušiniai
1 apelsino ir citrinos žievelės
po 2 šaukštus citrinos ir apelsino sulčių
420 g miltų
po 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių ir sodos
žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai cinamono
5 didėlesnės morkos
stiklinė graikinių riešutų

Sviestą sutrinti su ruduoju ir granuliuotu cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti. Sudėti citrinos ir apelsino žieveles. Kitame inde sumaišyti miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius ir sodą. Į sviesto masę po truputį pilti miltus ir maišyti plaktuvu, supilti apelsino ir citrinos sultis, plakti kol gausi vientisą tešlą. Galiausiai įmaišyti smulkiai tarkuotas morkas ir smulkintus graikiškus riešutus. Į formą įkloti kepimo popierių, supilti tešlą ir kepti ~ 1 h 150 laipsnių temperatūroje.

Receptas iš Duonos ir žaidimų

6 komentarai:

  1. Šis man kol kas skaniausias :) Iš tos pačios tešlos ir keksiukus kepiau, ir duonelę, ir tortą lipdžiau.
    Bet gerai sakai, gal yra ir skanesnių :))

    Beje, gražios nuotraukos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va tortas mane labai vilioja!:)) Tik nežinau, kaip su valgytojais būtų..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Karolina, nesakyk iš ko tortas, tik kai paragavę paklaus, o kas čia taip skanu, tark, kad morkų tortas ;)

    AtsakytiPanaikinti