2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Dilgėlių sriuba


Aš tikrai nebūčiau patikėjus, kad kadanors valgysiu dilgėlių sriubą.
Nuo vaikystės manęs šiurkštu nebūtų niekas privertęs valgyti sriubą su kažkokiomis žolėmis (t.y. rugštynėm ir dilgėlėm). Aš išvis negalvojau, kad jos gali būti valgomos. Žodžiu eilinis bobučių išmislas. Ir štai po daugelio metų, aš minu savo dviratį iki artimiausio miškelio skinti ne ko kito, bet dilgėlių. Mat kaip gali viskas staiga pasikeisti :))


Juokingiausia buvo, tai kad man miesto vaikui, buvo iškilęs klausimas ar tikrai dilgėlių prisiskyniau :))) Baisu.
O dilgėlių sriuba tikrai nustebino. Labai skani!

Dilgėlių sriuba

Jaunų dilgėlių
bulvių
svogūno
sviesto
druskos, pipirų
sultinio

Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytas bulves, užpilti sultiniu, virti kol bulvės suminkštės. Dilgėles nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Dėti į sriubą. Pavirti dar 5 min, dėti pipirų, druskos. Sutrinti ir valgyti su grietinę.
Receptas iš Forelles receptų

7 komentarai:

  1. O numanai, kokį vitaminų kokteilį pagaminai? Čia gi absoliutus gėris! + dar faktas, kad pasigamina pakankamai greitai... Žadėjau gaminti šį savaitgalį bet vėl nespėjau. Reikia skubėti kol sezonas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia mano skanėstas :) Vyras kreivai žiūri, kai tokią žalią žalią sriubą su dukryte kertam, bet mums labai skanu. Kaip supratau irgi tapsi dilgėlių gerbėja?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Forelle, jau tapau :D pasinaudosiu tavo receptais ir butinai darysiu žaliuosius ravioli :)
    Žalia Varna, o jų sežonas kadanors baigiasi? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Už Žalią Varną atsakysiu. Maistui dilgėlės renkamos, kol pasiekia 15 cm aukštį, vėliau nauingos savybės dingsta, jos tampa kietos ir neskanios. Galima jų prisišaldyti, prisidžiovinti ir taip mėgautis iki kito sezono

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš taip pat panašiai sriubytę verdu, tik dilgėlių neplikau, nes spėju, kad žuna daug vitaminų, o įdedu jas pačiame gale, kad vos minutę pavirtų ir tuomet sutrinu, skanumėlis! Ir kartais atrodo, kad net akyse nuo tiek geležies ir vitaminų pašviesėja, bet čia, manau, saviįtaiga sudirba :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lina, tikrai turėtų mažiau vitaminų žūt :) reikės pabandyti, jei šiais metais spėsiu ja išvirti.

    AtsakytiPanaikinti