2010 m. birželio 17 d., ketvirtadienis

Rabarbarų birėsis


Kai galvoje stūkso absoliutus 0 emocijų, o tavo pirštai vis klapsi virš mygtuko delete, kai pradėjus rašyti staiga mintys apsisuka išgirdus motociklo gausmą ir galvoje kyla klausimas "taigi apie ką mes čia?". Kai šaltomis rankomis užsidengi veidą, stipriai užmerki akis, o atmerkus pamatai, kad nė kiek nepasistūmėjai, ir po daugelio mėginimų galiausiai supranti, kad turbūt ne metas, netekęs vilties paspaudi x ekrano kampe ir įtikinėji save, kad gal kitą dieną.

Kur tu įkvėpime?


Rabarbarų birėsis


2 stiklinės pjaustytų rabarbarų
3/4 stiklinės cukraus
4 v.š vandens
4 v.š sviesto
nepilnos stiklinės miltų
2 v.š rudojo cukraus
riešutų

Rabarbarus nuplaunam, nulupam, supjaustom gabalėliais, suberiam į puodą, užpilam cukrumi ir vandeniu. Užvirinam ir verdam neuždengtame puode ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol rabarbaras patiš, o padažas karamelizuosis.

Trupinukams šaltą sviestą pirštais sutriname su miltais, kol gausime smėlio konsistencijos trupinius. Jei reikia – galima papildomai įdėti miltų arba sviesto. Suberiame cukrų ir peiliu pasmulkintus riešutus. Galima įberti cinamono.

Išvirusį rabarbarą pilame į karščiui atsparius indelius. Viršų pabarstome trupiniais ir šauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie 30 min, kol parus viršus.

Žiupsnelio receptas

1 komentaras: