2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Vaniliniai ledai su brendyje išmirkusiomis razinomis ir šokolado sluoksneliu


Dienomis, kaip saulė nežmoniškai kaitina ir rodos, kad baigi iškepti, ko labiausiai norisi? Žinoma - ledų. Tada bėgi į parduotuvę vilties kupinom akim ir žinai, kad tuoj tuoj valgysi savo mėgstamiausius, gaivinančius.. Bet kaip pyksti tada, kai nuėjus į parduotuvę, pamatai, kad be tavęs yra dar daugybė kitų ištroškusių atsigaivinti ir galiausiai atidarius šaldytuvą pamatai, kad tie kiti buvo pirmesni už tave ir tavo mylimiausių ledų nėra nė kvapo. Apmaudu ane?

Kad ir kaip bebūtų ledus galima pasigaminti namuose be jokio vargo, nereikės net ledų aparato, o jei turite ir jį, tai ledais galėsite mėgautis jau po dviejų valandų.

Aš pirmą kartą ledus dariau nesivadovaudama jokiais receptais, tiesiog dėjau tai ką labiausia mėgstu ir gavosi tobulai! Tikrai tikrai! Jie net perspjauna anksčiau gamintus vietnamietiškos kavos ledus.




Vaniliniai ledai su brendyje išmirkusiomis razinomis ir šokolado sluoksneliu


420 g riebios grietinėlės
4 kiaušiniai
6 v.š. cukraus
vanilė

dviejų saujelių razinų
brendžio

100 g šokolado
100 ml pieno

Užmerkti razinas brendyje. Karts nuo karto smarkiai pakratyti indelį, kad brendis greičiau įsigertų į razinas.
Atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų. Į trynius suberti cukrų ir vanilę ir išplakti kol masė taps puri ir vientisa. Kitame inde išplakti grietinėlę. Sumaišyti grietinėlę su kiaušinių tryniais. Likusius kiaušinio baltymus taip pat išplakti ir įmaišyti i grietinėlės masę. Supilti brendį, kuriame mirko razinos. Visą ledų masę supilti į šaldymo indą ir dėti į kamerą. Po pusės valandos išimti iš kameros ir viską labai gerai išmaišyti, dėti atgal į kamerą. Taip kartoti šešetą kartų.
Razinas sudėti tik tada, kai ledai bus jau šiek tiek sustingę.
Po penktojo maišymo ištirpinti šokoladą su pienu, atvėsinti. Šokoladą užpilti ant ledų ir pagaliuku braižyti per visus ledus, kad gautųsi panašus i zebrą. Dėti į kamerą ir palikti, kol galiausiai sustings.
Šie ledai dėka brendžio netampa kieti, kaip akmuo todėl juos lengvą formuoti ledų šaukštu.

4 komentarai:

  1. šitokie, su mirkytomis razinomis, mano vieni mėgstamiausių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Auč, kaip skaniai atrodo! Išrankiočiau razynkas ir valgyčiau, kad net ausys lapsėtų :D

    O aš šiandien ledus irgi dariau - tik taip... supaprastintai. Nusipirkau vanilinio plombyro, šiek tiek atšildžiau ir susluoksniavau su smulkintu šokoladu, klevų sirupu ir graikiniais riešutais. Atgal į kamerą porai valandų ir voila - ledai su priedais! :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egidija mano taip pat ;)
    O Asta tinginio ledai čia :D mėgstu ir aš užsipilti daaaug karamelės ant ledų ir valgyti dideliu šaukštu :)) ir šeip aš ledų galėčiau neribotą kiekį suvalgyti :D
    Ineta jie tikrai puikūs! :)

    AtsakytiPanaikinti