2010 m. liepos 5 d., pirmadienis

Karameliniai popkornai



Koks filmas be kukurūzų spragėsių?
Ruošiantis kino vakarui, negalėjau neišsikept popkornų, bet prisiminus ankstesnį bandymą (o jis buvo labai senai, kai sudeginau puodą iš nežinojimo, kad į jį reikia įpilti aliejaus, kad kukurūzai neprisviltų) vis atidėdavau jų kepimą, kad ir kaip viliojančiai atrodydavo nuotraukos.

Bet bet bet... Here they are!
Popkornai gausiai apglaistyti karamele. Taip jie žymiai skanesni už tuos kuriuos pardavinėja prie kino teatrų. Traškūs. Nuodėmingi.

Darantiesiems linkiu nepersivalgyti ;)



Karameliniai spragėsiai

200 g nekeptų kukurūzų
1,5 v.š. sviesto
1,5 puodelio cukraus
1/2 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos

Kukurūzus iškepti šlakelyje aliejaus su žiupsneliu druskos. Išpilti juos į platų indą išklota kepimo popieriumi. Patarimas: kepkite pačiame prasčiausiame puode, nes vargu ar norėsis gramdyti naujutėlaitį puodą.
Karamelei reikia ištirpinti sviestą su cukrumi retkarčiais pamaišant iki kol taps tamsiai gintarinės spalvos. Tada nuimti nuo ugnies ir įmaišyti sodą. Masė staiga labai pakils, todėl naudokite didelį puodą. Galiausiai įmaišykite druską. Karamelę pilkite ant iškeptų popkornų ir viską gerai išmaišykite, kad visi kukurūzai apsiveltų karamele.

Receptas iš Montcarte

26 komentarai:

  1. Išbandyta, labai patiko - lengva pagaminti ir skanu :). Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm.. Senai gaminti, bet jų skonį iki šiol prisimenu :) Smagu, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kodėl jie man sulipo į vieną didelį gniutulą ir bandant atskirt tįso tarsi siūlai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Net nežinau, reikėjo palikti, kad karamelė sustingtų ant pokornų ir tada bandyti atskirti vieną nuo kito :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nieko gero, kino tetruose daug skaniau, o man cia sulipo tik viskas į kieta masę, ta karamelė tokia neskani. Tik prisvilinau puodą su ta karamele

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip tik šiandien buvau kine ir sakiau draugei, kad man naminiai skanesni :D skonio reikalas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nuostabus receptas!!! Pirmus 2 kartus gal ir nelabai pavyko, tačiau dabar jau įsigudrinau: )) ačiūūū labai, tikrai daug skanesni nei kino teatruose (ir karamelės gali daugiau užsipilti:)) )

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man ir, dažniausia, karamelės pritrūksta ant kino teatro spragėsių :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mano spragesiu karamele suregavo su soda ir pajuodavo tiesiai prie mano akiu. Ka tiksliai reikia padaryti su soda kad taip tiksliai neatsitiktu ?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Žinokit nežinau, visados gerai gaunasi ir niekad nepajuoduoja man. Net neįsivaizduoju nuo ko taip..

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveika :) kaip tirpinti ta cukru su sviestu? pirma sviesta ar cukru? bandziau pirma sviesta poto sudejau cukru bet nieks nesigavo, netirpo cukrus;/ ir ka daro soda?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viską reikia tirpinti kartu, kartais pamaišant. O soda karamelę padaro traškia, trapesnę nei be jos :)

      Panaikinti
  12. Sveika, norėčiau paklaust ar ta karamelė po kelių valandų nesukietėja, netaps neįkandama?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ji sukietėja, bet būna traški ir tikrai įkandama, jei nepasitaiko koks didesnis gabaliukas ir jei turite daugiau nei vieną dantį :))

      Panaikinti
  13. kazkokia nesamone parasyta apie karameles daryma.Visai neteisingos proporcijos.Cia zmoniu klaidinimas.Paziurekit cia
    http://www.gaspadine.lt/ingredientai/karamele.html
    http://www.tinginiai.com/index.php?option=com_content&view=article&id=138:karamel-ir-groiai-visokie&catid=5:desertai&Itemid=6
    Taip kad pries rasydamos receptos geriau paskaitykite kaip yra daroma ir neklaidinkite kitu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Tikrai visai nieko, ir nesukietėjo labai ta karamelė. Aš manau, kad svarbiausia laiką apskaičiuoti, kada jau ją pilti, nes ji paskui greitai ima viską lipdyti į vieną gumuliuką :) Jei iškart supylus sumaišai viskas puikiai išėjo spragėsiai atskiri :) P.S. šiek tiek daugokai druskos recepte. Siūlau mažiau dėti, skaniau tada, neužgožia druska saldumo tuomet . Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  15. O kokio dydžio turi būti puodelis?

    AtsakytiPanaikinti
  16. cukru kaitinu su trupuciu vandens (kad cukrus butu tik suslapes-nes be vandens gali per greit susvilti). sviesta dedu tik tada, kai pakankamai paruduoja (kai cukrus pradeda ruduoti, reikia saugoti, kad nesusvilinti per daug, nes tada bus karti karamele-reiks ismesti). sodos nededu, nes man taip neskanu..uzpilus ant popkornu reikia maisyti, nes greitai stingsta.

    AtsakytiPanaikinti
  17. i puoda su karamele idejau popkornus ir greit pamaisiau, nes pradejo svilti.iskreciau ant popieriaus.atsalo ir gavosi pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nuostabiai skanu!!! Aciu uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Pirmą kartą prisiruošiau gaminti karamelinius spragėsius. Sviesto dėjau daugiau, viso kito iš akies, bet gavosi fantastiškai. Neįtikėtinas skanumas. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Nu nerealus. Pirma karta bandziau ir viskas puikiai pavyko, karamele traski, traski. Aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Man is vis tas cukrus netirpo svieste, uzrudavo gabaliukais ir tiek

    AtsakytiPanaikinti