2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis
Karamelėje išsivolioję obuoliai
~Situacija~
Pagrindiniai veikėjai: Jis - simpatiškas vaikinas, Ji - mergina
Jis: Žiūri.
Ji: Pastebi, bet nekreipia dėmesio.
Jis: Toliau žiūri.
Ji: Pastebi kad jis simpatiškas.
Jis: Šypt.
Ji: Šypt.
Jis: Prieina arčiau.
Ji: Vis dar šypsosi.
Jis: Duoda kažkokį lapuką.
Ji: Supranta, kad tai reklaminė skrajutė :))
Jis: Nueina.
Ji: Ironiškai šypsosi.
Karamelė, karamelė..
Aš apie ją galėčiau kurt dainas.
Karamelė su ledais, karamelė ant blynelių, karamelinis pudingas, karameliniai popkornai vien tik karamelė.
Bet šį kartą ne dainos, o (labai) gausiai karamele apsivėlė obuoliai. Rodos, juos, žmonės už Atlanto, gamina per Halloweeną. Aš dariau šiandien, kai oras padvelkė rudeniu (simboliška manyčiau)..
Karamelėje išsivolioję obuoliai
1 puodelis cukraus
1 1/2 a.š. sviesto
1/4 puodelio grietinėlės
druskos
6 obuolių
Pilti cukrų į puodą ir kaitinti kol karamelizuosis. Kartkartėmis galima pamaišyti. Nuimti karamelę nuo ugnies ir maišant supilti grietinėle, druską, sviestą. Merkti obuolį į karamelę ir volioti kol pasidengs visos sienelės. Dėti obuolius ant kepimo popieriaus, kad atšaltų.
Receptas iš Tartelette
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tavo nuotraukos vis gražyn ir gražyn :)
AtsakytiPanaikintiObuoliukų karamelėje mintis fantastiška!
Ačiū už nuotraukas :)
AtsakytiPanaikintiPritariu, mintis labai gera. Man beveik taip pat tinkanti, kaip obuolių+cinamono :))
Obuoliai toookie kieti atrodo...
AtsakytiPanaikintipritariu Jurgitai, puikios nuotraukos
labai noriu padėkot už gerą karamelės receptą!
AtsakytiPanaikintivalgau ir neatsivalgau, figūrai ne į naudą, bet be proto skanu! :)
Labai prašom ;)
AtsakytiPanaikintiAš pati tą karamelės neatsivalgymo problemą turiu, galiu kabinti šaukštukais ir net nepajausti, kaip dingsta visas indelio turinys :)
Ps. Pabandykite darant karamelę įdėti druskos, man tokia dabar pati skaniausia.
ar karamele sustingsta ant obuolio? ar lieka tokia varvanti?:)
AtsakytiPanaikintiSustingsta :) Tik jei nesuvalgysit tą pačią dieną geriau dėti į šaldytuvą, nes va tada karamelė nuslysta žemyn :)
AtsakytiPanaikintiLaba, pas mane iskilo problemele.
AtsakytiPanaikintikaip reikia pilti grietinele, kad neatsiskirtu nuo jos tokia kieta karameline dalis? nelabai iseina. vis lieka gabalas kietos karameles.
Pati tik nesenai sužinojau, kad pakaitinus grietinėlę prieš pilant į karamelę ji nesušoka į gabalą :)
AtsakytiPanaikintiGalbut galima daryti karamele kaip karameliniui šokoladiniui batonėliui? Nebeturiu grietineles o taaip norisi pasidaryti..
AtsakytiPanaikintiŽinokit, karamelė taps kieta, kaip saldainis, o ne tąsi :)
AtsakytiPanaikinti