2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Karamelėje išsivolioję obuoliai


~Situacija~
Pagrindiniai veikėjai: Jis - simpatiškas vaikinas, Ji - mergina

Jis: Žiūri.
Ji: Pastebi, bet nekreipia dėmesio.
Jis: Toliau žiūri.
Ji: Pastebi kad jis simpatiškas.
Jis: Šypt.
Ji: Šypt.
Jis: Prieina arčiau.
Ji: Vis dar šypsosi.
Jis: Duoda kažkokį lapuką.
Ji: Supranta, kad tai reklaminė skrajutė :))
Jis: Nueina.
Ji: Ironiškai šypsosi.



Karamelė, karamelė..
Aš apie ją galėčiau kurt dainas.
Karamelė su ledais, karamelė ant blynelių, karamelinis pudingas, karameliniai popkornai vien tik karamelė.


Bet šį kartą ne dainos, o (labai) gausiai karamele apsivėlė obuoliai. Rodos, juos, žmonės už Atlanto, gamina per Halloweeną. Aš dariau šiandien, kai oras padvelkė rudeniu (simboliška manyčiau)..

Karamelėje išsivolioję obuoliai

1 puodelis cukraus
1 1/2 a.š. sviesto
1/4 puodelio grietinėlės
druskos
6 obuolių

Pilti cukrų į puodą ir kaitinti kol karamelizuosis. Kartkartėmis galima pamaišyti. Nuimti karamelę nuo ugnies ir maišant supilti grietinėle, druską, sviestą. Merkti obuolį į karamelę ir volioti kol pasidengs visos sienelės. Dėti obuolius ant kepimo popieriaus, kad atšaltų.

Receptas iš Tartelette

11 komentarų:

  1. Tavo nuotraukos vis gražyn ir gražyn :)
    Obuoliukų karamelėje mintis fantastiška!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už nuotraukas :)
    Pritariu, mintis labai gera. Man beveik taip pat tinkanti, kaip obuolių+cinamono :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Obuoliai toookie kieti atrodo...
    pritariu Jurgitai, puikios nuotraukos

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai noriu padėkot už gerą karamelės receptą!
    valgau ir neatsivalgau, figūrai ne į naudą, bet be proto skanu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai prašom ;)
    Aš pati tą karamelės neatsivalgymo problemą turiu, galiu kabinti šaukštukais ir net nepajausti, kaip dingsta visas indelio turinys :)
    Ps. Pabandykite darant karamelę įdėti druskos, man tokia dabar pati skaniausia.

    AtsakytiPanaikinti
  6. ar karamele sustingsta ant obuolio? ar lieka tokia varvanti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sustingsta :) Tik jei nesuvalgysit tą pačią dieną geriau dėti į šaldytuvą, nes va tada karamelė nuslysta žemyn :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba, pas mane iskilo problemele.
    kaip reikia pilti grietinele, kad neatsiskirtu nuo jos tokia kieta karameline dalis? nelabai iseina. vis lieka gabalas kietos karameles.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pati tik nesenai sužinojau, kad pakaitinus grietinėlę prieš pilant į karamelę ji nesušoka į gabalą :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Galbut galima daryti karamele kaip karameliniui šokoladiniui batonėliui? Nebeturiu grietineles o taaip norisi pasidaryti..

    AtsakytiPanaikinti
  11. Žinokit, karamelė taps kieta, kaip saldainis, o ne tąsi :)

    AtsakytiPanaikinti