2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Orkaitėje kepti traškūs cukinijų kroketai




Gėda pelėda man. Aš nesu baisiai užsiėmusi moteris. Tikrai ne. O mano tvarkaraštyje net švilpauja vėjai beveik nuo pat pirmadienio iki trečiadienio. Kas galėjo pamanyti. Na tikrai netyčia taip gavosi, nes nemėgstu aš tinginiauti ar užsiimti bala žino kuom, todėl sakau, kad jei nerasiu kaip užpildyti tą tarpą teks nusišauti su durų rankena. Kažkam tai gali atrodyti maža problema, bet man tai problema! Didelė! Žinoma gal kažkam lengva rasti kažkokia tai papildomą veiklą, bet tik ne man. Aš nenoriu stūmt laiko veltui, noriu, kad tas laikas būtų kokybiškas, naudingas ir kitoks -ingas. Noriu jaust, kad tai man ir mano.




Velnias, tikrai nenorėjau rašyt apie tai šį kartą, po beveik dviejų savaičių tylėjimo ir dar sakyt, kad turiu krūvas laiko, o įrašo kaip nėr taip nėr. Bet šią savaitę tik apie tai kalbu ir tuo gyvenu. Sorry. Meluoju. Rėkavimas ir džiaugsmo šokiai pub'e tarp kitų rėksnių - krepšinio sirgalių tapo mano gyvenimu šią savaitę.



Šitas kiekis yra pritaikytas vienam nedaug valgančiam žmogui, kuris nemėgsta dalintis.
Valgiau su bešamelio padažu, kuris man labai tiko ir patiko. Valgyti šiltus, nes tada jie patys skaniausi. Skonis man labai patiko, mamai labai nepatiko. Nepatartina bandyti pavalgydinti užkietėjusį mėsos valgytoja. Miltų ir džiuvėsėlių kiekis apytikslis, gali prireikti daugiau,o žoleles galite dėti kokias tik norite, aš naudojau čiobrelį, nes tokį turėjau žaliuojantį ant palangės.

Orkaitėje kepti traškūs cukinijų kroketai

1 nedidelė cukinija
3 šaukštai miltų
3 šaukštai džiūvėsėlių
2 kiaušiniai
žolelių

Cukiniją supjaustyti apie 1 cm storio griežinėliais. Truputį paplakti kiaušinius, bet tik tiek, kad susimaišytų trynys ir baltymas. Sumaišyti miltus su žolelėmis. Cukinijos griežinėlį dėti į kiaušino plakinį, po to į miltus, į plakinį, į džiūvėsėlius, į plakinį ir į džiūvėsėlius. Dėti į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti aukštoje temperatūroje kol gražiai parus viena pusė, tada apversti ir kepti kitą pusę. Valgyti su mėgstamu padažu.

~English version~

Oven baked crispy zucchini croquettes

1 zucchini
2 egss
3 tablespoons all purpose flour
3 tablespoons breadcrumbs
herbs to taste

Wash and dry zucchini. Cut zucchini into 1 cm slices. Roll them into the beaten eggs, then into flour mixed with herbs, then into the eggs and into the breadcrumbs and once more to eggs and breadcrumbs. Place them on the baking sheet covered with baking paper. Bake in the preheated oven each side until surfaces crack and golden.

3 komentarai:

  1. Man tai žinau, kad patiktų.
    labai labai noriu pagirti nuotraukas, laaabai profesionalios

    AtsakytiPanaikinti
  2. O čia tai gėris:) Man dar labai patinka ant laužo kepta cukinija:)) apsivalgymas:)
    P.S nelabai supratau, kodėl angliškoj recepto versijoj cukiniją reik pjaustyti 1-inch, nes tai apytiksliai lygu 2.5 cm, o lietuviškoj versijoj 1 cm storio griežinėliais? :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dalia, man atrodo dar toli nuotraukom iki profesionalumo, bet vis tiek ačiū :)
    Ineta, rimtai 2,5 cm? Velnias. Ištaisau :))
    Taip, tai tikrų tikriausias gėris. Va ką tik paskutinius suvalgiau, o dar norisi...

    AtsakytiPanaikinti