2010 m. lapkričio 17 d., trečiadienis

Sūrūs krekreriai ir paprastoji moliūgų sriuba



Esu visiškai išsunkta.. rašymo, skaitymo, tekstų vertimo ir vėl rašymo. Pastarąsias tris dienas tik tą ir veikiu. Atrodo, kad tai niekada nepasibaigs. Ahh, ir vėl dejonės pas mane..

Vakar mamai sakau: "Kodėl moliūgai negali augti visą laiką?" :)
Klausimas iš tos serijos iš kur atsirado vaikai.
Aš juos taip pamėgau šiemet (moliūgus, ne vaikus), tai net negaliu pagalvoti, kad jie tuoj tuoj baigsis. Sriubą verdu jau nežinia kelintą kartą ir tą pačią paprasčiausia, neįnoringa, kur tik moliūgas su svogūnu draugauja. Patinka man ji.O valgoma su krekeriais dar geresnė.



Moliūgų sriuba

1 kg moliūgo
1 svogūnas
1 didelis šaukštas sviesto
2 puodeliai vandens
druskos

Kubeliais supjaustome svogūną ir moliūgą. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame daržoves. Kepti apie 5 minutes. Pakepintas daržoves dėti į puodą, pilti vandenį, įberti druską ir virti kol daržovės suminkštės. Baigus daržovėms virti, jas truputėli sutrinti bulvių trintuve, bet tik labai nedaug, kad liktų moliūgo gabaliukų

Sūrūs krekeriai

1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. druskos
1/2 puodelio šalto vandens
3 v.š. aliejaus

1/4 puodelio vandens su 1 a.š. druskos krekeriams aptepti
įvairių seklų ir prieskoniu ( čili pipiro, sezamo sėklų, linų sėmenų, aguonų, jūros druskos..)

Miltus ir druską dideliame inde sumaišyti tarpusavyje. Padaryti duobutę ir pilti aliejų su vandeniu. Viską gerai išminkyti ir laikyti šaldytuve bent 30 min. Po to tešlą labai plonai iškočioti. Išpjauti norima formą, aptepti vandeniu, apibarstyti sėklomis ir prieskoniais. Kepti 220 laipsnių orkaitėje ~ 7 min arba kol kraštai parus ir krekeriai taps traškūs.

7 komentarai:

  1. O aš dar iki šiol neprisijaukinau moliūgo... Kol kas iš jo verdu tik košytes dukrai ;) Bet tavo sriuba atrodo labai gražiai, jei kas pagamintų, gal ir man patiktų :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ji tokia.. naminė, jauki :) tikrai patiktų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hm, niekad net nepagalvojau išsikepti krekerių. O juk skanu visai, sudominai :))

    O dėl moliūgo, tai aš keikiu save iki negalėjimo, kad šiemet ir vėl nieko iš moliūgo net nebandau gaminti. Ir jūs man paaiškinkit, kodėl? Nu net ranka nekyla, nors rūsy kaip tik stovi vienas, laukia. Bet jis toks didelis, aš pažiūriu į jį, pagalvoju, ką aš su juo tokiu dideliu veiksiu, ir vėl palieku laukti geresnių laikų. Vargšelis, jau tikriausiai praranda paskutinę viltį... Na ir argi aš ne begėdė tikriausia? :) Pikta ant savęs, uh.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh, kaip aš norėčiau bent pusės tavo moliūgo..
    Ketvirtadalis butų į sriuba, kita pusė moliūgų duonai, o likusi į troškinį. Ahh..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai puiki idėja su krekeriais. Dedam į sarašą prie tų, ką galima nusivežti į svečius

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jau raitojuosi rankoves: vakare gaminsiu! Turiu daug daug šaldyto moliūgo :-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nežinau, kaip su šaldytu, bet su šviežiu moliūgu ši sriuba man yra viena skaniausiu ir paprasčiausiu pagaminti :)

    AtsakytiPanaikinti