2011 m. sausio 2 d., sekmadienis

Pyragas su šokoladiniu kremu


Pasibaigus metams, vis svarstant, kokie jie buvo, vienintelis apibūdinimas, kuris iškart krenta man į galvą - kitokie. Nauji tikslai, nauji draugai, daug naujo, bet kartu ir daug prarasto seno, kas mane padarė kitokia. Metai atnešė bent menką supratimą koks žmogus norėčiau būti, ką daryti gyvenime, žinojimą, kad savo pastangomis galiu susikurti sau laimę, stengtis gyventi, o ne egzistuoti.
Nors niekad nerašiau sąrašo, kuriame dėčiau varneles ties kiekvienu įgyvendintu tikslu, mergina, kuri baigė anuos metus būtų patenkinta dėl to kas buvo įvykdyta 2010. Tam nereikia jokio sąrašo, noras ir pastangos, kartais net pačios mažiausios, padaro daugiau nei popieriukas pakabintas ant šaldytuvo.
O ar jūs turite sąrašą? :)


Pyragas su šokoladiniu kremu

282 g sviesto
180 g cukraus pudros
112 g kiaušinių
450 g miltų

500 ml grietinėlės
200 g mascarponės sūrio
350 g šokolado (naudojau puse pieniško su riešutais ir juodojo)

Tešlai sviestą sutriname su cukraus pudra ir miltais, kol gauname trupinėlius. Sudedame kiaušinius, užminkome tešlą ir padedame į šaldytuvą pašalti kokią valandą.
30 cm formą išklojame tešla, gerai subadome šakute, įklojame folijos ir prislegiame pupelėmis ar žirniais. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min po to nuimame folija su pupelėmis ir kepame dar 5 min.
Pagrindą atšaldome. Kol šąla pagrindas pasidarome įdarą. Išlydome šokoladą karšto vandens vonelėje su 50 ml grietinėlės. Šokoladui ištirpus į jį įmaišyti mascarponės sūrį ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Įdarą supilti ant pagrindo ir dėti į šaldytuvą pusdieniui.


Pagrindo receptas iš Kepyklos nr. 5

13 komentarų:

  1. Vyras mane sąrašų karaliene vadina :D Bet manieji sąrašai nesusiję su metų kaita ir pažadais iššokti aukščiau bambos.
    Jaučiu iš nuotraukų sklindantį šokoladinio kremo purumą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kartais labai mėgstu sąrašus. Ypač juos sudarinėt.. tačiau metų plano niekada niekada nekuriu ir turbūt nekursiu - per daug rizikinga ir potencialiai milžiniška galimybė nusivilti viskuo tuo, prie ko negali po metų padėti varnelės. Juk, kam rūpintis tuo, ko nepadarei? geriau jau džiaugtis visais tikėtais ir netikėtai pasiekimais, kuriuos gali tiesiog paskaičiuoti metų gale :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pyragas atrodo tobulai :) Čia visų pirma.
    O visų antra, jokių sąrašų nesudarinėju. Net negalvoju, ką norėčiau nuveikt kitais metais :) Na, paatostogaut kur nors, kur šilta :) Na, nusipirkti tą ar aną dalyką... Ir viskas :) Mėgstu, kai gyvenimas sava vaga teka, o toliau bus matyt, kaip upės tėkmė pasisuks, ir pareguliuot, jei yr galimybė :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, va va ieškojau to žodžio kuris apibūdintu kremą, purus labai tinka :))
    Mademoiselle, aš irgi esu pernelyg nenuspėjamas sutvėrimas, kad planuočiau kažką :D
    Jurgita, anaiptol netobulai! Jis suskilo! nežinau kaip bet suskilo :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O aš sąrašus sudarinėju, tik jų ant šaldytuvo nekabinu (bent jau šitų, metinių). Bet šiaip - čia gal Astoms būdinga? :)) - tikra sąrašų princesė ir aš galėčiau būti. Visur ir visada man reikalingi sąrašėliai, planai, punktai punkčiukai.. ir tikriausiai net ne taip svarbu, ar sudedu aš tas varneles prie visų sąrašą - pats procesas man labai patinka. Nežinau kuo, bet patinka :)

    Dar man labai patinka šis pyragas. Jau taaaaiap puriai (geras žodis!) tas kremas atrodo, toks tirpstantis burnoje, mm... :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aha, turiu: tokį vieną, po stikliniu rutuliu prispaustą apie namų tvarkymą ir kitą prie kompo besivoliojantį ką su blogu daryti. punktai po truputį užbraukiami, bet... labai, labai lėtai... vienok, progresas... svarbesnius sąrašus, susijusius su mano asmeniu kaupiu galvoj. ir čia reikalai ne taip greitai juda, bet juda...

    AtsakytiPanaikinti
  7. o jei dar Asta ir Mergelės zodiako ženkle gimusi, tai be sąrašiukų nė iš vietos :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Smagu, kad praėję metai buvo smagus. Linkiu, kad atėję būtų ne blogesni :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Asta, aš galų gale tą sąrašą pamesčiau ar pamirščiau turinti, tai net neverta, visai neverta jo sudarinėti :) Kremas tikrai tirpsta burnoje :))
    Egidija, pas mane jei būtų sąrašėlis dėl blogo tai vienas punktas būtų parašytas raudonu tušinukų su daug daug šauktukų :D
    Viktorija, tikiuosi ir jaučiu kad jie bus tokie pat nenuspėjami, kaip ir praėję :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Mano sąraše jau 3 metus iš eilės kabės: išmokti taupyti, išlaikyti teises (shame on me), tilpti į mokyklinius džinsus :D nors nei trupučio nesisieloju, kad paskutinio punkto neįgyvendinsiu. Kai aplink tiiiiek desertų tai padaryti tiesiog neįmanoma :) va ir tavo pyragas panosėj vilioja jei ne kepti (neturiu kur), tai bent kokį saldainį su kremu sugriaužti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aš manau, kad metų gale geriau rašyti ataskaitą, to, kas gero per visus metus nutiko, o ne tai ką kita met planuojame. Aš pati ir nerašysiu, nes garantuoju, kad neigyvendinčiau. Kaip ir minėjai, noras ir pastangos, padaro daugiau nei popieriukas. Gerų metų. Būk laiminga.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pirmiausiai, labai džiaugiuosi, kad stengiesi gyventi, o ne egzistuoti, juk kartais tai tikrai sudėtinga, bet kaip būtina. Antra, nuotraukos taip ir vilioja eiti ir išsikepti šį gražuolį pyragą. O trečia, sąrašai... sąrašiukai...kaip jie man patinka - nuo planų iki vaikiškų svaiščiojimų :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Indre, paguosiu jei pasakysiu, kad į vasarinius džinsus netelpu? :D Bet, kaip ir tu, nematau tame problemos :D
    Kotryna, aš savo ataskaita galvoje susidėliojau, o kaip kam gal tie lapukai padeda, todėl ir yra rašomi :)
    Sima, man tu esi gyvenimo džiaugsmo pavyzdys/įkvėpimas, mokytis reikia iš tavęs :))

    AtsakytiPanaikinti